Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα «Ο αθλητισμός ενώνει», παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Για την αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ, σε συνέχεια όσων διοργανώνονται στα αθλητικά κέντρα της χώρας μας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας, συνεργάστηκαν το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Παρόντος και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, συμμετείχαν ενεργοί και μη Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, που ανήκουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολίτες εθελοντές αιμοδότες. Μεταξύ άλλων οι Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Κατερίνα Θάνου, Αθανασία Τζουμελέκα, Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Μούγιος, Αντιγόνη Ρουμπέση, Νέρι Νιαγκουάρα, Καλλίνικος Κρεάνκα, Βλάσης Μάρρας, Χρήστος Βολικάκης, Αγγελική Ανδριοπούλου, Λεωνίδας Κόκας, Χρήστος Μελέτογλου, Γιάννης Κούρος, Βαρβάρα Μαγνήσαλη, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Θοδωρής Παχατουρίδης κ.ά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Η αθλητική οικογένεια αποδεικνύει αδιάλειπτα την αλληλεγγύη και την κοινωνική της προσφορά. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υφυπουργείου Αθλητισμού για διοργάνωση αιμοδοσιών σε όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, αυτές τις ημέρες που τόσο μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει λόγω της πανδημίας, χαίρομαι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα με τον καλό φίλο, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που συνδράμουν αποφασιστικά.

Το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου μας, με την κοινωνική δράση των Ολυμπιονικών και των Πρωταθλητών μας, θα συμπεριλαμβάνει πλέον στους συμμετέχοντες φορείς του και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων. Χαίρομαι πάρα πολύ για όλες αυτές τις συνεργασίες, συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά σε όλους όσοι συνέπραξαν προκειμένου να διοργανωθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία και αυτή η αιμοδοσία».

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε σχετικά:

«Είχαμε την χαρά σήμερα να μεταβούμε στο ΟΑΚΑ, μαζί με τον φίλο μου τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για να δούμε τη καταπληκτική προσπάθειά αιμοδοσίας που οργανώνεται από το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, το ΑΣΑΕΔ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το «Ζήσε Αθλητικά», προσελκύοντας πάρα πολλούς αθλητές που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ αυτών και διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες, που είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να δώσουν το αίμα τους σε αυτή την καταπληκτική, κοινωνική πρωτοβουλία τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στους αθλητές, στους στρατεύσιμους, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προσήλθαν σε αυτήν την κίνηση της αιμοδοσίας.

Καλές γιορτές υγεία χαρά και ευτυχία σε όλους».