- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασιλείου Νικολάου Α. Υψηλάντη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης είχε σήμερα εγκάρδια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συζήτηση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με τα Δωδεκάνησα, τα θέματα νησιωτικότητας και την προοπτική του τουρισμού και σε ζητήματα προτεραιότητας για τα νησιά της Δωδεκανήσου. Επίσης κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα καθώς επίσης συνοπτικά τις θέσεις, Δημάρχων και Φορέων της Δωδεκανήσου, που εγγράφως έγιναν ενόψει της συνάντησης αυτής.

Τονίστηκε η αισιοδοξία για καλύτερα αποτελέσματα τη φετινή τουριστική περίοδο και ότι με την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα νησιά αλλά και τους αναγκαίους εμβολιασμούς, που ευκταίο είναι να γίνουν απ’ όλους τους νησιώτες, η Δωδεκάνησος μπορεί να πρωτοστατήσει στη νέα τουριστική περίοδο.

[1]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βουλευτή Δωδ/σου Βασίλη Υψηλάντη στο Mέγαρο Μαξίμου

Τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν:

Επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι  η δημιουργία υποδομών δεν συμβαδίζει με τη μεγάλη τουριστική τους ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα το οδικό  δίκτυο  Ρόδου και Κω πρέπει να καταστούν ακόμα ασφαλέστερα και να υπάρξουν παρεμβάσεις τέτοιες που συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος ζήτησε το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και λειτουργίας στην Κάλυμνο Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.