- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

Στην Κάρπαθο έφτασε την Κυριακή 28 Ιουνίου και ώρα 7:45 π.μ. στο αεροδρόμιο Καρπάθου όπως είχε προγραμματιστεί ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με την ομάδα του, ο οποίος μέσα στις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί και άλλα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

[1]

Ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στην Κάρπαθο.

Αμέσως μετά την άφιξη του Υφυπουργού, ο Πυροσβέστης Νικόλας Παραγυιός τον καλωσόρισε παρουσιάζοντάς του το άγημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρπάθου. Ο Υφ. Ν. Χαρδαλιάς κατά την επιθεώρηση του αγήματος ευχήθηκε καλή δύναμη στο προσωπικό, στο δύσκολο πολυμέτωπο αγώνα που καλείται να φέρει εις πέρας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία συμμετείχαν ο Υφ. Νίκος Χαρδαλιάς, η έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Kαλλιόπη Νικολαΐδου, ο δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, οι αντιδήμαρχοι Μανωλάκης Μιχάλης, Γιάννης Λυριστής, ο πρόεδρος Πηγαδίων Καρπάθου Γιώργος Χατζηκουτσός, Διοικητές Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας κ.α Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων και πρωτόκολλο ενεργειών βάση των οποίων θα λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός. Στον αερολιμένα Καρπάθου θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένο χώρο. Τονίστηκε δε, ότι τυχόν διασπορά ψευδών ειδήσεων οι οποίες θα προκαλέσουν πανικό στο νησί θα αντιμετωπίζονται άμεσα από τον εισαγγελέα.

[2]

Το άγημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρπάθου υποδέχεται τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά στον αερολιμένα Καρπάθου. Φωτό: Νικόλας Παραγυιός.

Στην σύσκεψη, επίσης, ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

[3]

Γιάννης Λυριστής, αντιδήμαρχος Πηγαδίων, Νίκος Χαρδαλιάς Υφ. Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Χατζηκουτσός πρόεδρος Πηγαδίων Καρπάθου και Γιάννης Νισύριος δήμαρχος Καρπάθου στον αερολιμένα Καρπάθου.

[4]

Βασιλική Λαγοπούλου Στρατιωτική γιατρός Αεροπορίας, Αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, Καλλιόπη Νικολαΐδου, έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, Νίκος Χαρδαλιάς Υφ. Πολιτικής Προστασίας στον αερολιμένα Καρπάθου.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η ευημερία και εύρυθμη λειτουργία του νησιού κατά την διάρκεια της σεζόν είναι υποχρέωση όλων μας φορέων και πολιτών.

Ο ιός είναι υπαρκτός και όλοι μας πρέπει να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία μονίμων κατοίκων και επισκεπτών και να διασωθεί η σεζόν στο μέτρο του δυνατού.

Ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αναχώρησε από την Κάρπαθο στις 9:30 π.μ για Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη.