Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 13ης Οκτωβρίου 2022, εξέλεξε τον συνδημότη μας, τέως  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα έδρα Δημοσίου Δικαίου (Διοικητικού Δικαίου-Συνταγματικού Δικαίου) στη Γ’ Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.                                                                         

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος με την όλη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, το πλούσιο και υψηλού επιπέδου συγγραφικό και διδακτικό του έργο, αναδείχθηκε, χωρίς αμφιβολία, σε εξέχοντα επιστήμονα του Δημοσίου Δικαίου. Επιπροσθέτως, είναι άξια μνείας η πολιτική του σταδιοδρομία, που είχε ως αποκορύφωμα την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία υπηρέτησε από το 2015 έως το 2020 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Νισύρου χαιρετά την απόφαση αυτή και συγχαίρει τον κ. Παυλόπουλο για την εκλογή ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2018, στα πλαίσια της επετείου ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα μας, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Νίσυρο οπότε και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού.