Η Γκλόρια Γκεβάρα, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, WTTC είπε: «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τα μέλη του επαινούν την ελληνική κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειές της και τα στρατηγικά της μέτρα για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών από τις 14 Μαΐου.

Αυτός ο ξεκάθαρος χάρτης πορείας για ανάκαμψη θα μπορούσε να ανοίξει ξανά την πόρτα σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι ταξιδιού για παραθεριστές που λιμοκτονούν τον ήλιο που θέλουν να φύγουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.

GLORIA GUEVARA

Καθορίζει επίσης το μονοπάτι που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν ασφαλή ταξίδια και να βοηθήσουν στην αναβίωση των δικών τους οικονομιών.

Η στρατηγική και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης που αποκαλύπτονται ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις συμβουλές του WTTC και είμαστε ικανοποιημένοι που σύντομα θα καλωσορίζει τους ταξιδιώτες με απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή θετικό τεστ αντισωμάτων, με μόνο θετικές περιπτώσεις που απαιτούνται για την καραντίνα.

Αυτές οι προϋποθέσεις εισόδου μαζί με τυχαίες ταχείες δοκιμές κατά την άφιξη, βελτιωμένα μέτρα υγείας και υγιεινής και υποχρεωτική φθορά μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και σε δημόσιους χώρους θα παρέχουν τη διαβεβαίωση ότι οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για ταξιδιώτες και ως εκ τούτου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διεθνή ταξίδια, με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τις σημαντικότερες αγορές πηγής της.

Το 2019, ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός συνέβαλε στο 20,8% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας (39,1 δισεκατομμύρια ευρώ) και υποστήριξε περισσότερες από το ένα πέμπτο όλων των θέσεων εργασίας – κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό θα είναι το Ταξίδι και ο Τουρισμός στην ενίσχυση της οικονομίας του.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός χάρτης πορείας δείχνει τον πρακτικό δρόμο προς τα εμπρός για άλλες χώρες να ενθαρρύνουν την επιστροφή ασφαλών ταξιδιών, καθώς η διάθεση εμβολίων κερδίζει ορμή για να επιστρέψει την κινητικότητα του κόσμου για να κάνει τον κόσμο να κινείται ξανά».

WTTC