- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ -ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με δύο εξαιρετικές εκπομπές αρχίζει να ξετυλίγεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Tο πρόγραμμα θα εμπλουτίζε­ται σταδιακά και με άλλες ποιοτικές εκπομπές ενημερωτικού, μορφωτικού, κοινωνικού και πο­λιτιστικού περιεχομένου, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και πολυφωνία στον θεσμικό ρό­λο, το κύρος και την αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.

Οι δύο εκπομπές, που «εγκαινιάζουν» αυτό το Σάββατο το νέο πρόγραμμα, είναι:

[1]

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ – ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ

«ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΓΛΩΣΣΑ»
Κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ στον Τη­λεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ θα συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

[2]

ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ

«ΜΙΚΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ»
Η εκπομπή με την ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστρια­κού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέ­ασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18.00 και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20.00, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επει­σόδια.