Με δύο εξαιρετικές εκπομπές αρχίζει να ξετυλίγεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Tο πρόγραμμα θα εμπλουτίζε­ται σταδιακά και με άλλες ποιοτικές εκπομπές ενημερωτικού, μορφωτικού, κοινωνικού και πο­λιτιστικού περιεχομένου, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και πολυφωνία στον θεσμικό ρό­λο, το κύρος και την αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.

Οι δύο εκπομπές, που «εγκαινιάζουν» αυτό το Σάββατο το νέο πρόγραμμα, είναι:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ – ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ

«ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΓΛΩΣΣΑ»
Κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ στον Τη­λεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ θα συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ

«ΜΙΚΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ»
Η εκπομπή με την ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστρια­κού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέ­ασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18.00 και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20.00, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επει­σόδια.