- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

«Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο Αιώνες μετά». Αφιέρωμα του νέου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής στη λαμπρή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία

Στη μεγάλη Έκθεση της Βουλής για την Επανάσταση του 1821, αλλά και στη μεταρρύθμιση της Επικουρικής Ασφάλισης είναι αφιερωμένο το 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής. [1]

Η Έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 19 Απριλίου και επιγράφεται «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο Αιώνες μετά» θα έχει τόσο φυσική όσο και ψηφιακή εκδοχή, ώστε να έχει πρόσβαση ο απανταχού Ελληνισμός.

Το προοίμιο της Έκθεσης έχει ήδη αναπτυχθεί στο Περιστύλιο της Βουλής σε δύο υποενότητες, «Από την Αρχαιολοτρία στον Φιλελληνισμό» και «Από τον Διαφωτισμό στον Πατριωτισμό», ενώ με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η διαμόρφωση της Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου, με τα σπουδαία εκθέματα.

[2]

Στο αφιέρωμα Ιδεόπολις, για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγου περιγράφει τη σύσταση ενός νέου Δημόσιου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα, που θα αφορά τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 01/01/2022. Για τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις αρθρογραφούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Σ. Ρομπόλης, Β. Μπέτσης, Π. Παπαρρηγοπούλου, Α. Στεργίου και Π. Τήνιος εισφέροντας τις απόψεις τους.

Στο 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου», υπάρχουν μεταξύ άλλων ρεπορτάζ για:

Στην ενότητα του Πολιτισμού οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν την ομιλία του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα στην Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και ρεπορτάζ για τα δύο συνέδρια που οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρώτο με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων» και το δεύτερο με θέμα «Η γένεση του ελληνικού συνταγματισμού: Η ελληνική συνταγματική ιστορία κατά τα επαναστατικά και μεταεπαναστατικά χρόνια».