Ο κ. Χατζημάρκος  σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου -Ενώ η Κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη της για τους δασικούς χάρτες, ο Περιφερειάρχης τα καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ευθύνη για τις παλινωδίες της Κυβέρνησής του στο θέμα των δασικών χαρτών, επιχείρησε να επιρρίψει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, με αφορμή την επίσκεψη στη Ρόδο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, κ. Χατζημάρκο.

Για το μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν τον Μάϊο του 2020 επέλεξε να ανακόψει την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών με τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο 4685/2020, για να «αναμορφωθούν» και να αναρτηθούν εκ νέου.

Νόμος,  που χαρακτηρίστηκε ως περιβαλλοντικό έγκλημα από το σύνολο των περιβαλλοντικών και επιστημονικών φορέων και οργανώσεων της χώρας. Όπως και αποδείχθηκε.

Δεν γνωρίζετε κ. Χατζημάρκο ότι για το νομοσχέδιο που ψήφισε η δική σας Κυβέρνηση, εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή για την ακύρωση της διαδικασίας αναμόρφωσης των χαρτών;

Δεν γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για το ιδιοκτησιακό ζήτημα των χορτολιβαδικών εκτάσεων, στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου, και η κυβέρνησή σας την απέρριψε;

Δεν γνωρίζετε ότι η Κυβέρνησή σας, κάτω από την πίεση και την οργή των πολιτών της χώρας, επιχειρεί τώρα «οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες» που θα επιχειρήσουν να διορθώσουν τα δικά της σφάλματα, ελλείμματα και ολιγωρία;

Ποιο πρόβλημα λοιπόν σας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Χατζημάρκο;

Γιατί παραπλανείτε σκοπίμως το Δωδεκανησιακό λαό;

Μήπως για να μην αποκαλύψετε  τις ευθύνες της Κυβέρνησής σας;

Να σας υπενθυμίσουμε ότι υπηρετείτε τον θεσμό της Περιφέρειας και η επιλογή σας να φέρεστε ως κομματικό στέλεχος προσβάλλει τον ίδιο το θεσμό που εκπροσωπείτε.

Υ.Γ. Όσο για τον κ. Αμυρά, θα τον προτρέπαμε να παραμείνει στη «γραμμή» του Υπουργού του.