Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, έντονες είναι οι αντιδράσεις απόεπαγγελματίες και τοπικούς φορείς για τους όρους που έχουν τεθεί από τους διαχειριστές της κρουαζιέρας.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και πλήρη διαφωνία, καθώς υπό το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας, οι τουρίστες κατά την αποβίβασή τους από το κρουαζιερόπλοιο ακολουθούν υποχρεωτικά πρόγραμμα «bubble» που τους απαγορεύει ρητά να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η έναρξη της πολυπόθητης κρουαζιέρας υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Τουρισμού, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και επιτέλους να εργαστούν για τον ελληνικότουρισμό και τους ανθρώπους του.

Ο κ. Θεοχάρης και ο κ. Πλακιωτάκης αντί να πανηγυρίζουν για την επιτυχή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας όφειλαν να έχουν έρθει σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος- τηρουμένων πάντα όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων-η κρουαζιέρα να συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ