Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός, δηλώνοντας την έντονη ανησυχία του σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί υποβάθμισης του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου της Κάσου.

Στην αναφορά, η οποία και βασίστηκε σε επιστολή του Δημάρχου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, σημειώνεται η έντονη αναστάτωση που έχει προκληθεί στην μαθητική κοινότητα του νησιού και στην τοπική κοινωνία, αφού, στην περίπτωση που μετουσιωθεί σε πράξη η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδ/σου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου, αυτόματα θα σημάνει μείωση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων (όπως αγγλικά, πληροφορική κλπ.), καθώς και σύμπτυξη τμημάτων, με αρνητικές επιπτώσεις στην συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλό θα ήταν, σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι η Κάσος είναι ένα ακριτικό νησί της χώρας που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αρνητικές συνθήκες της απομόνωσης. Όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις πολιτικές μέριμνας που το Σύνταγμα επιτάσσει, στο πλαίσιο της Νησιωτικότητας, καθώς η απομακρυσμένη γεωγραφική θέση του νησιού συνηγορεί στην δημιουργία κοινωνικών ανισοτήτων, τις οποίες μια οργανωμένη και δημοκρατική Πολιτεία πρέπει πάντα να προσπαθεί να εξαλείφει.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ