Με πραγματικό πόνο ψυχής, η Δωδεκάνησος, αποχαιρετά τον ΑντώνηΒεζυρόπουλο, τον γνήσιο πατριώτη, που ήρθε αντιμέτωπος με τη συγκλονιστική αλήθεια των Ιμίων.

+Αντώνης Βεζυρόπουλος

Θα παραμείνει στη μνήμη όλων μας, ως εμβληματική μορφή, που η παρουσία του στις βραχονησίδες επιβεβαίωνε την ελληνικότητά τους. Δίδαξε με τις πράξεις του την ουσιαστική ερμηνεία της φράσης «φυλάττω Θερμοπύλες» παραμερίζοντας εντελώς το φόβο κάποιου ατυχούς γεγονότος εις βάρος του, που κάποτε του στοίχισε δύο χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές της Αλικαρνασσού.

Καλύμνιος σφουγγαράς από τα δέκα του χρόνια, μαχητής της ζωής, δεν δείλιασε μπροστά σε καμία απειλή.

Νικηφόρος στις αντιξοότητες, δεν επέτρεψε στη μικρή του βάρκα να φοβηθεί τα πάνοπλα πλοία των γειτόνων, που του έκαναν κάθε φορά στενή, έως και απειλητική επιτήρηση.

Του ήταν αδιανόητο, όποτε το αποφάσιζε, να μην φτάνει στις βραχονησίδες, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, την ελληνική δραστηριότητα στα Ίμια και αποτρέποντας την ερημοποίησή τους.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, δεν θα ξεχαστεί ούτε από τις επόμενες γενιές, αφού συνδέθηκε με τα ιστορικά γεγονότα της Δωδεκανήσου. Θα παραμείνει στην ελληνική ιστορία, ως ο θαρραλέος «βοσκός των Ιμίων».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ