Η Artius Dance Theatre παρουσιάζει εκτάκτως την τελευταία της παραγωγή «I was sleeping under a jasmine tree», την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 21:15 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον.

«I was sleeping under a jasmine tree»: ένα αλληγορικό ποίημα πάνω στη διαφορετικότητα στις αντιθέσεις και στον «α-φύσικο» τρόπο ζωής που συνθέτουν το σύγχρονο κοινωνικό τοπίο.

Ένας σκηνικός χώρος χωρισμένος στα δυο, που συνεχώς μεταβάλλεται με την χρήση ψηφιακών μέσων, μία σκαλωσιά  που το ύψωμα της φαίνεται να μην έχει τέλος δεσπόζει στην δεξιά πλευρά της σκηνής, άνθρωποι ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς σε μια αέναη προσπάθεια να ακουμπήσουν ένα ολογραφικό δέντρο που βρίσκεται στα αριστερά της σκηνής – ουτοπική διάσταση – ένα δέντρο που προβάλλεται ως αρχετυπικό στοιχείο της μητέρας φύσης, της ιδέας του αρχικού κόσμου μιας ειδυλλιακής προοπτικής που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητα ως ύψιστη αρχή, θεμελιώδες στοιχείο της φύσης και της ανθρώπινης συνύπαρξης.

…πόσο εύκολο είναι να ακουμπήσει ο άνθρωπος το αρκαδικό ιδεώδες;

Έναν επίγειο παράδεισο απόλυτης ελευθέριας, αιώνιας αθωότητας και αρμονικής συνύπαρξης;

Οι χορευτές στρέφονται διαρκώς  από την αναζήτηση της αλήθειας στην ωραιότητα του κόσμου και  από την εξιδανικευμένη ειδυλλιακή εικόνα μιας Αρκαδίας στον τραχύ κόσμο της ημέρας.

Χορογραφία, Μουσική επιμέλεια, Σκηνογραφία: Μύριαμ Πεκμεστζή
Δραματουργία: Χριστίνα Αντωνοπούλου
Ψηφιακά μέσα: sick my duck sound&vision
Σχεδιασμός φωτισμού: Πάρης Κατσέλας
Ηχοφωτιστικός εξοπλισμός: Music Spot Sound & Ligtht Equipment
Βίντεο: onedayproduction.
Φωτογραφία: Γιώργος Παγωνάκης
Κουστούμια: Αλεξία Κατσιμπράκη
Κατασκευή σκαλωσιάς: Άγγελος Αγκάς
Κατασκευή πέτρας: sick my duck sound&vision
Ξυλουργός: Πέτρος Καντούνιας
Μακέτα αφίσας: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
Μακέτα προγράμματος: Μιχαήλ Γ. Καβουκλής – mgk.advertising
Βοηθοί Παραγωγής: Γεώργιος Γαλιάτσος, Αθανάσιος  Χατζηιωάννου
Χορεύουν:
Χριστίνα Αντωνοπούλου
Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
Στεφανία Πατλάκα
Μύριαμ Πεκμεστζή
Αργυρένια Ρούσσου
Βίκυ Φερδεκλή

Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, του Διεθνούς Κέντρου Μεταφραστών και Συγγραφέων Ρόδου και της Σχολής Χορού Έλλη Παρασκευά.