Την ικανοποίησή του για την απόφαση να καθιερωθεί σε μόνιμη βάση η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος, όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο, εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου

Ο κ. Πάππου συγχαίρει την κυβέρνηση για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος και την αποδοχή της ελληνικής πρότασης στο Eurogroup για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα πέντε ελληνικά νησιά, υπενθυμίζοντας ωστόσο την σταθερή θέση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

«Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για την αποτελεσματική διαχείρισή της στο ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ στα πέντε ελληνικά νησιά όπου λειτουργούν δομές αιτούντων άσυλο, μεταξύ των οποίων η Λέρος και η Κως. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε, επικροτήθηκε η υλοποίηση, σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

Έτσι, στο Eurogroup συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος, όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο.

Ωστόσο το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παραμένει σταθερό και αταλάντευτο στη θέση του για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και τον διαχωρισμό του ειδικού φορολογικού καθεστώτος από το μεταναστευτικό ζήτημα.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, μέχρι να έρθει ξανά η μέρα, που το ουσιαστικότερο μέτρο στήριξης της νησιωτικότητας θα εφαρμόζεται από το Καστελλόριζο μέχρι το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Μέχρι που κάθε νησιώτης από το πιο μεγάλο νησί μέχρι το πιο μικρό, θα νιώσει ξανά τη στήριξη της πολιτείας και θα δικαιωθεί ο αγώνας του, ο αγώνας όλων μας, για ίσες δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ