Το νησί της Σύμης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με φορείς  αλλά και με κατοίκους, για την ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σύμης, με τον Δήμαρχο, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σεβαστή Λούπη και τον Αντιδήμαρχο, Νικήτα Γρύλλη.

Από την επίσκεψη του βουλευτή Ιωάννη Παππά στην Σύμη με τον Δήμαρχο, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σεβαστή Λούπη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η περαιτέρω προβολή της Σύμης, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, η προμήθεια περαιτέρω εμβολίων για να συνεχιστούν και στον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού οι εμβολιασμοί καθώς και η εύρεση λύσεων για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων της αφαλάτωσης στη Σύμη.

Παρευρέθηκε στην Κυριακάτικη λειτουργία του Αγίου Ιωάννη στη Σύμη και αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητας με τους κατοίκους του νησιού. Επίσης, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, καθώς και με τον Λιμενάρχη Σύμης, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, με κυριότερο από αυτά την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία του νησιού.

Τέλος, οι κάτοικοι της Σύμης ευχαρίστησαν τον Βουλευτή για την πολύτιμη συμβολή του στο ζήτημα της εξέτασης των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ΕΠΑΛ Σύμης. Σημειωτέον, πως τα προηγούμενα χρόνια οι εξεταζόμενοι μαθητές από τη Σύμη μεταφέρονταν στη Ρόδο για να εξεταστούν και μετά από επικοινωνία του Βουλευτή με την Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας, για πρώτη φορά οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύμης θα εξεταστούν στον τόπο τους.

Ο κ. Παππάς δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα σε κάθε νησιώτισσα και κάθε νησιώτη, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.