Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για να αναλύσουν θέματα που αφορούν το νησί της Καλύμνου, που έχει πληγεί σφοδρά από τον COVID-19. Η έξαρση του ιού στο νησί βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στα ύψη, κρατώντας το σε «βαθύ κόκκινο» και δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις και στον τουρισμό.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο ομογενής με καταγωγή από την Κάλυμνο, Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, αλλά και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλυμνίων, Καλικάτζαρος Δημήτρης, αναφέρθηκε η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί τους τελευταίους μήνες και αναζητήθηκαν οι απαραίτητες λύσεις για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, με την συμβολή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιπλέον ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση τους, ήταν και το ζήτημα των επενδύσεων Αμερικανικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών για έργα που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά μας τα επόμενα χρόνια.

Τηρώντας την παραδοσιακή συμμαχική σχέση Ελλάδας και Αμερικής, την εμπιστοσύνη πλήθους τουριστών από τις Η.Π.Α στα νησιά μας, αλλά και την ελληνοαμερικανική φιλία, ο κ. Παππάς εξέφρασε στον Αμερικανό Πρέσβη την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στον τομέα των επενδύσεων, της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, όσο και στον τομέα του τουρισμού.