Κατά  τη παραμονή του στο νησί και τη συνάντησή  του με εκπροσώπους των παράκτιων  αλιέων  του νησιού́, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων  για την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας.

Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ και δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με τον βουλευτή Δωδ/σου Γιάννη Παππά και εκπροσώπους των παράκτιων αλιέων, στην Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα, το ποσό ενίσχυσης ανά κατηγορία έχει οριστεί ως ακολούθως:

  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 6,00 μέτρα και μικρό ή ίσο των 11,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 1200 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 12 μέτρα και μικρό ή ίσο των 14,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανά σκάφος.

Το Υπουργείο με την παραίνεση του Γιάννη Παππά στηρίζει έμπρακτα και τους παράκτιους αλιείς μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Ευχαριστούμε τον Yπουργό Βορίδη Μάκη για την άμεση ανταπόκριση και αποδοχή του αιτήματος  των εκπροσώπων των παράκτιων αλιέων.