Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκάνησου Ιωάννης Παππάς, προκειμένου να ελέγξει τους χώρους που πρόκειται να αναβαθμιστούν αλλά  και τους χώρους που θα δημιουργηθούν οι νέες αίθουσες, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό.

Καθηγητές, μαθητές και γονείς, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Παππά, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως σε συνεργασία με εκπροσώπους του σχολείου εξασφάλισε τους πόρους, για την ουσιαστική αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, που είναι το Μοναδικό Μουσικό Σχολείο στο Νότιο Αιγαίο.

Ο Βουλευτής Ιωάννης Παππάς με τους μαθητές του Μουσικό Σχολείου

Ο κ. Παππάς συγκινημένος από την υποδοχή των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών, δήλωσε πως οι επισκευές και η διαδικασία για την δημιουργία των νέων αιθουσών στο σχολείο θα ξεκινήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού το μόνο που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την υποδοχή, άκουσε τις μελωδίες των μαθητών και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο του σχολείου.

Παρακάτω, η δημοσίευση που έκανε με αφορμή την επίσκεψη:
«Στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, ένα σχολείο-κόσμημα για τα Δωδεκάνησα καθώς αποτελεί το μοναδικό μουσικό σχολείο στο Νότιο Αιγαίο.

Εδώ, μαθητές, καθηγητές και γονείς συνθέτουν μια μοναδική ομάδα με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για το σχολείο τους και την μουσική τέχνη καθώς και την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη καλύτερων υποδομών για το σχολείο τους.

Πριν ένα χρόνο εκπρόσωποι των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων με είχαν επισκεφτεί στο γραφείο μου, θίγοντας μου το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών του κτηρίου. Ένα χρόνο μετά εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, για τηναναβάθμιση όσων χωρών κρίνεται αναγκαίο αλλά και τη δημιουργία νέων αιθουσών.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Χρυσοχό, τους υποδιευθυντές, κυρία Κακογιάννη, κ. Μπέλλο, κ. Αναγνώστου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κ. Δαδήρα, τον κ. Πατούνα αλλά και τον Πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου μαθητών, κ. Βογιατζή, για την μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία που οδήγησε στην εξασφάλιση των πόρων που θα διατεθούν για την ουσιαστική́ αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, καθώς και για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν σήμερα στο χώρο του σχολείου.

Νιώθω υπερήφανος, αφού μέσα από  αυτή  τη διαδικασία δίνουμε περισσότερα κίνητρα στους νέους της Δωδεκανήσου, να ασχοληθούν με την τέχνη και να διαδώσουν την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν.Δ