Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, περιόδευσε στο χώρο του Κτηματολογίου, στο Δικαστικό Μέγαρο , στο Παλιό Νοσοκομείο, καθώς και στο χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Ρόδου για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας του Κτηματολογίου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου, έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης οι συνάδελφοι βουλευτές, στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης και ο Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του νησιού.

Ιωάννης Παππάς, βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ- Κωνσταντίνος Τσιάρας Υπουργός Δικαιοσύνης- Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης.

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ανέφερε την ανάγκη για μόνιμη μετεγκατάσταση του κτηματολογίου το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του και ζήτησε επιπλέον από τον Υπουργό να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 3 μηχανικών που θα στελεχώσουν το τεχνικό τμήμα. Επίσης τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης του δικαστικού μεγάρου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου.

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, αποφασίστηκε η οριστική λύση της μόνιμης μετεγκατάστασης στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου Ρόδου, σε κτίριο το οποίο παραχωρείται από το Δήμο Ρόδου.

Η μετεγκατάσταση στο νεοδιαμορφωθέν και σύγχρονο χώρο του παλιού νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ταυτόχρονα με την απογραφή του αρχείου.

Συνεπώς, χρονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε ένα μήνα περίπου θα γίνει η μεταφορά των τόμων και του Υποθηκοφυλακείου Χάλκης και Τήλου και θα λειτουργεί το 30% των υπηρεσιών του κτηματολογίου ενώ σε 3 περίπου μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η λειτουργία του στο νέο μόνιμο χώρο. Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το κτηματολόγιο θα επισκευασθεί και θα αποφασιστεί από το Υπουργείο η χρήση του.

Ο Ιωάννης Παππάς ευχαρίστησε τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή τους σε ότι αφορά το ζήτημα του Κτηματολογίου και επανέλαβε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αφού όλες οι συναλλαγές που αφορούν τα ακίνητα της Ρόδου και των μικρών νησιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την λειτουργία της υπηρεσίας του Κτηματολογίου.