Πραγματοποιήθηκε στην Όλυμπο την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση που σκοπό είχε να τιμηθεί η 200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο αιδ. παπα-Γιάννης Διακογεωργίου πραγματοποιεί το τρισάγιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη των υπέρ πατρίδος και υπέρ Ελευθερίας πεσόντων Ολυμπιτών, χοροστατούντος του εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ολύμπου Καρπάθου αιδεσιμότατου Ιωάννη Γ. Διακογεωργίου. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στο προαύλιο της καθεδρικής εκκλησίας της Ολύμπου.

Η συμπατριώτισσα νηπιαγωγός Μαρίνα Μιχαλή – Πανουτσοπούλου παρουσιάζει την εκδήλωση.

Ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στεφάνια κατέθεσαν οι:

α. Ηλίας B. Παπαηλίας, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου

β. Νίκος K. Νταής, Δημοτικός Σύμβουλος, Εκπρόσωπος του Δήμου Καρπάθου

γ. Γιώργος Κ. Χατζηπαπάς, Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου – Κοινοτικός Σύμβουλος Ολύμπου Καρπάθου

δ. Μηνάς Α. Οικονόμος, Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Διαφανίου Καρπάθου

ε. Το Δημοτικό & το Νηπιαγωγείο Διαφανίου Καρπάθου.

Η σημαιοφόρος του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου Καρπάθου, μαθήτρια της Στ΄ τάξης, Άννα Νικ. Κανάκη με το λάβαρο του σχολείου.

Εν συνεχεία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον πρώην Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, που αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη συμμετοχή της Ολύμπου και της Καρπάθου γενικότερα σ’ αυτά.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τους παρευρεθέντες δημότες.

Tην εκδήλωση παρουσίασε η νηπιαγωγός Μαρίνα Μιχαλή – Πανουτσοπούλου.