Την Ελαφόνησο πρόκειται να επισκεφθεί ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ.   

Η Δήμαρχος κ. Λιάρου με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στο Μονακό.

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαίου 2023 και πραγματοποιείται έπειτα από επιθυμία του ιδίου να γνωρίσει από κοντά το γραφικό νησί στο πλαίσιο Οικολογικού Συμποσίου που θα διεξαχθεί από τον Σύλλογο Elafonisos Eco την περίοδο 29/05 έως 04/06.

Έρχεται δε, σε συνέχεια της συμμετοχής της Δημάρχου Έφης Λιάρου τον περασμένο μήνα σε συμπόσιο στο Μονακό με θέμα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης.

Και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ η Δήμαρχος “δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του Πρίγκιπα Αλβέρτου”.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική του Δήμου έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες στη βάση του συνθήματος “επιλεγμένη από τη φύση” που υλοποιούνται συστηματικά με μια σειρά δράσεων που, πέρα από τη συμμετοχή στο φόρουμ στο Μονακό, αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός , που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Tη στρατηγική τουριστικού μάρκετινγκ του νησιού έχει αναλάβει εδώ και λίγα χρόνια η MTC GROUP.