Η Δημοτική αρχή με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης εξαντλούμε τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ολόκληρη την κοινωνία της Νισύρου, με την παροχή ελαφρύνσεων σε μείωση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και τελών καθαριότητας.

Το 2020 αποτέλεσε ένα ζοφερό έτος στην ιστορία της ανθρωπότητας, στιγματισμένο από την πανδημία του Covid-19 που έχει προκαλέσει την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και έχει επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία, στη λειτουργία των συστημάτων υγείας αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

Οι ανωτέρω συνέπειες έχουν γίνει αισθητές στην Νίσυρο (ευτυχώς όχι με την απώλεια ανθρώπινων ζωών) έχοντας επιφέρει επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κοινωνικό (λόγω των αναπόφευκτων περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του ιού) όσο και σε οικονομικό, λόγω της πολύ μεγάλης πτώσης της τουριστικής κίνησης.

Την δύσκολη αυτή περίοδο ο Δήμος Νισύρου στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες και τους επιχειρηματίες του νησιού. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε την μείωση όλων των υφιστάμενων συντελεστών των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 50%, και την μείωση όλων των υφιστάμενων συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 10%.

Η ισχύς των ανωτέρω μειώσεων θα αφορά την περίοδο από την 01/01/2021.

Επίσης, την 8η του Απρίλη του 2020 με την απόφαση 25 της Οικονομικής Επιτροπής απαλλάχτηκαν όλοι οι δημότες των δημοτικών τελών που βεβαιώνονται και εισπράττονται από τις υπηρεσίες του Δήμου από προσαυξήσεις (τόκους υπερημερίας), στα πλαίσια στήριξης των δημοτών κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται η λήψη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής  Νισύρου.

Με αίσθημα ευθύνης, συλλογικής και κοινωνικής,  στηρίζουμε τον επιχειρηματία και επαγγελματία του νησιού μας, στηρίζουμε τους συνδημότες μας.

Εμείς στο μέτρο του δυνατού δεν θα επιτρέψουμε η υγειονομική κρίση, που ήδη έχει μετατραπεί σε οικονομική, να μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση.

Για εμάς πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και με γνώμονα αυτό κινούμαστε στην πολιτική μας πρακτική.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ