Σε σχέση με το συνεχιζόμενο απαγορευτικό για τους Ολλανδούς τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το Ν. Αιγαίο και την διαφαινόμενη αδράνεια της κυβέρνησης, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, εδήλωσε τα εξής:

Η αδράνεια της κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού της κ. Θεοχάρη, σε σχέση με το απαγορευτικό που έχει αποφασίσει στην ουσία η Ολλανδική κυβέρνηση για τους κατοίκους της που θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά μας, είναι πρωτοφανής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ, Τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την ερχόμενη Παρασκευή, συνεδριάζει εκ νέου ο αντίστοιχος με τον δικό μας ΕΟΔΥ, οργανισμός της Ολλανδίας για να κρίνει αν θα συνεχιστεί το μπλοκάρισμα στα νησιά μας και μέχρι χθες αργά, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για να πεισθούν οι αρμόδιοι στην Ολλανδία και να τροποποιήσουν την απόφασή τους, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και μεγάλων Ολλανδών Tour Operators.

Η κυβέρνηση και ο κ. Θεοχάρης, γνώριζαν αρκετό διάστημα προ της απόφασης που έλαβαν οι Ολλανδοί ότι επίκειτο το «απαγορευτικό» και δεν έκαναν απολύτως καμία κίνηση για να αποφευχθεί, με συνέπεια την απώλεια σημαντικού αριθμού Ολλανδών που θα επισκεπτόταν τα νησιά μας και ακύρωσαν το ταξίδι τους. Το μέγεθος της αδιαφορίας και ανικανότητας όμως των κυβερνώντων μεγεθύνεται, από την στιγμή που τέθηκε το απαγορευτικό και ουδέν έπραξαν ενώ είχαν 7 ολόκληρες ημέρες μπροστά τους για να φροντίσουν να παρουσιάσουν τη διαρκή βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης και την ιδιομορφία των νησιών μας. Φοβάμαι ότι μέχρι την Παρασκευή, δεν θα έχουν πράξει οτιδήποτε.

Η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία που αποτελούν την επιχειρηματολογία μας για να τροποποιήσει την απόφαση των Ολλανδών και να έχει αποστείλει τον αρμόδιο Υπουργό με ένα υψηλόβαθμό στέλεχος του ΕΟΔΥ, προκειμένου να συναντηθούν με την Ολλανδική επιτροπή και να εξηγήσουν πως έχουν τα πράγματα σήμερα στα νησιά μας.

Εμείς, στο ΚΙΝΑΛ, χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες νησιώτες που παρακολουθούν με αγωνία την απραξία της κυβέρνησης που μπορεί να οδηγήσει στην μείωση μιας από τις πλέον σημαντικές αγορές μας στο χώρο του τουρισμού.

Κύριε Μητσοτάκη, δώστε εντολή ως πρωθυπουργός στον κ. Θεοχάρη μαζί με ένα στέλεχος του ΕΟΔΥ, να φύγουν αμέσως για Ολλανδία. Χάνουμε χρόνο που θα οδηγήσει στην απώλεια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Δήμαρχοι των νησιών μας, ενώστε τη φωνή σας με την φωνή των νησιών μας. Πιέστε την κυβέρνηση.