Στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού από την κυβέρνηση, αναφέρεται με δήλωσή του ο τ.Υφυπουργός Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους επόμενους μήνες προειδοποιώντας την Ν.Δ ότι εάν δε λάβει εγκαίρως μέτρα, θα αντιμετωπίσει καταστάσεις μη
αναστρέψιμες.

Η δήλωση του κ. Νικητιάδη έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθούν ότι η πραγματική ζωή δεν αλλάζει με επικοινωνιακά κόλπα και ψεύτικες υποσχέσεις. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού έχουν φθάσει στα όριά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, δε μπορεί να υπόσχεται πλήρη ικανοποίηση σε αιτήματα των εργαζομένων και η κυβέρνησή του να πράττει τα αντίθετα. Ή ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι ακριβώς υπόσχεται, ή συνειδητά κοροϊδεύει.

Γιώργος Νικητιάδης, τ. Υφ.Πολιτισμού-Τουρισμού, Γραμματέας Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ

Ελπίζουμε ότι συμβαίνει το πρώτο.

Σε κάθε περίπτωση, καμμιά από τις ελπίδες που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός ενώπιον των εργαζομένων στη Ρόδο και την Κρήτη, όταν συναντήθηκε μαζί τους δεν υλοποιείται.

Οι υπάλληλοι στον επισιτισμό μένουν τελείως ξεκρέμαστοι.

Καμμιά πρόβλεψη, καμμιά αναφορά ούτε για τους μακροχρόνια άνεργους, ούτε για όσους δε βρήκαν δουλειά φέτος, ούτε για όσους δε συμπληρώνουν 50 ένσημα και ας διαβεβαίωσε τα περί του αντιθέτου ο Πρωθυπουργός. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, δεν θα αντέξουν.

Χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Κύριοι, επιτέλους δείτε κατάματα το πρόβλημα και σταματήστε να εμπαίζετε.

Το ΚΙΝΑΛ, εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει τα προβλήματα και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις.

Λύσεις που αφορούσαν συνολικώς τον τουριστικό κλάδο.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ότι θεωρούμε θετικό, αλλά η κυβέρνηση θα μας βρίσκει απέναντι σε πολιτικές όπως αυτή που ακολουθεί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό.

Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει δίπλα στους εργαζόμενους να στηρίζει και να προβάλλει τα δίκαια αιτήματά τους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ