Με αφορμή την χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό και αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής την πρόεδρό του κα Γεννηματά, στην οποία συμμετείχε ο Γραμματέας του τομέα τουρισμού Γ. Νικητιάδης, ο τελευταίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Κίνημα Αλλαγής και η Πρόεδρός του κα Γεννηματά είναι συνεχώς μπροστάρηδες στον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό. Από το ξέσπασμα της πανδημίας και την κατάρρευση του τουρισμού μέχρι σήμερα, η Πρόεδρός μας έχει επανειλημμένως αναδείξει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο του τουρισμού και των καταστημάτων επισιτισμού οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους ενώ οι βουλευτές μας έχουν φέρει το θέμα με συνεχείς ερωτήσεις στην Βουλή.

Aπό την τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Διακρίνονται μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των υπαλλήλων της Ρόδου Θ. Σταμούλης και ο τ. Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης

Αποτελεί ντροπή για την κυβέρνηση που δηλώνει  ότι διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα όλων των εργαζομένων, να αφήνει έξω από τις προβλέψεις και αποφάσεις της χιλιάδες άτομα που εργάζονται στον επισιτισμό (υπάλληλοι εστιατορίων, μπαρ- καφέ κ.α) και να μην διασφαλίζει για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους το επιπλέον δίμηνο αναστολής ώστε να μην εισέλθουν στην ανεργία, με 400 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους αρνείται να προχωρήσει στην θέση σε ισχύ της υποχρεωτικότητας της κλαδικής συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και η εργοδοσία ζητάει μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων, όταν αυτοί, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των καιρών, δεν ζητούν καμία αύξηση.

Στοιχειώδης αντίληψη της πραγματικότητας δείχνει ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι στο επισιτισμό είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας, την ώρα που αυτοί πρώτοι στήριξαν την οικονομία την περίοδο των μνημονίων και στην κυριολεξία ρίσκαραν με την υγεία τους για να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία εν μέσω πανδημίας. Είναι άδικο, αυτοί που θυσιάζονται για τον τουρισμό της χώρας, να πληρώνουν την λυπητερή στην οποία τους οδηγεί η Ν.Δ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ