Με αφορμή την απόρριψη από την Ν.Δ της τροπολογίας για μείωση των  συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του κόμματος Γ. Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η νησιωτική Ελλάδα, ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία δεν είχε βρεθεί σε τόσο τραγική κατάσταση όπως αυτή που διέρχονται τον τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι της. Η εξοντωτική πανδημία του COVID19 που ισοπέδωσε την κυριότερη πηγή πλούτου μας τον τουρισμό και η ταυτόχρονη πίεση του γείτονα που αμφισβητεί την Εθνική μας υπόσταση, ήρθαν για να προσθέσουν ένα δυσβάσταχτο βάρος, στα μέχρι σήμερα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη σοβαρής πολιτικής για την νησιωτικότητα.

 

Το Κίνημα Αλλαγής, συνεπές με το διαρκές ενδιαφέρον του σε σχέση με τα νησιά μας, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία κατά την συζήτηση του Νομοσχέδιου «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο» με την οποία προτείναμε να επανέλθει στα νησιά ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ που ίσχυε στο παρελθόν, να ισχύσει για όλα τα νησιά της χώρας και για νησιά κάτω των 1200 κατοίκων η μείωση να φθάσει στο 60%.

Με την ψήφιση της πρότασης αυτής, τα νησιά μας θα αποκτούσαν μια ισχυρή ασπίδα επιβίωσης και θα μπορούσαν να έχουν ένα σημαντικό όπλο για την ανάπτυξή τους, αλλά και για την αντιμετώπιση τόσο των συνεπειών, όσο και των συνεχιζόμενών επιπτώσεων από την πανδημία.

Η Ν.Δ , δυστυχώς απέρριψε την τροπολογία μας.

Οι βουλευτές της που εκπροσωπούν τα νησιά, μαζί με το κόμμα τους εποίησαν για άλλη μια φορά την νήσσα. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, ο αγώνας μας για τα νησιά μας θα είναι διαρκής. Άλλωστε, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που καθιέρωσε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Μας μένει ωστόσο μια απορία.

Ως πότε οι βουλευτές της Ν.Δ θα συνεχίσουν να φωτογραφίζονται με κάθε ευκαιρία, να αποστέλλουν δελτία τύπου με φωτογραφίες για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και θα ποιούν τη νήσσα, όταν έρχονται στη Βουλή τα πραγματικά προβλήματα μας.

Και αναρωτιόμαστε, όταν μας λένε ότι στις συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό «Συζήτησαν όλα τα θέματα της Δωδεκανήσου..», ανάφεραν και για τον ΦΠΑ κάτι στον Πρωθυπουργό; Αν ναι, τι τους απάντησε; Αν όχι, για ποιο λόγο δεν το ανάφεραν;»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ