Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον κο Μαυράκη Νίκο στον κύκλο μαθημάτων μας με τίτλο “Επιχειρείν: Έξι μαθήματα οικονομικής ελευθερίας”.

Ο Νίκος Μαυράκης μεγάλωσε στην Ρόδο και στα 17 του χρόνια βρέθηκε στις ΗΠΑ για σπουδές. Διαθέτει Πτυχίο BA και μεταπτυχιακό MA στη Μηχανική Υπολογιστών (Computer Engineering) και MBA στη Διαχείριση Τεχνολογίας (Technology Management) από το Stevens Institute of Technology στο NJ.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Έκτοτε λόγω της εργασίας του έχει κατοικήσει στην Ουάσιγκτον, στην Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Νίκος εργάστηκε τόσο για τον κυβερνητικό όσο και για τον ιδιωτικό τομέα και αυτή τη στιγμή είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε μία startup τεχνολογική εταιρεία (unicorn, worth over $7 Billion).

Έως και το 2017, ο Νίκος εργαζόταν στο Πεντάγωνο ως αξιωματικός για το τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής του Αμερικανικού Στρατού, αποτελώντας ουσιαστικά το κεντρικό σημείο επαφής μεταξύ 16.000 μελών του πολιτικού προσωπικού και του Πενταγώνου.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Το 2019, άφησε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για να βοηθήσει μια εταιρεία τεχνολογίας που πρόσφατα μπήκε στο χρηματιστήριο (NYSE) να δημιουργήσει το τμήμα τεχνικής υποστήριξης των μηχανικών της εταιρείας.

Μέσα σε 3 χρόνια η ομάδα του Νίκου μεγάλωσε κατά 600% και εξαπλώθηκε σε 6 πόλεις στην Αμερική και την Ινδία, ενώ εξυπηρετεί 22.000 πελάτες.