«Ο τουρισμός προσπαθεί να ορθοποδήσει  φέτος. Δύσκολα θα καλυφθεί το κενό της Βρετανικής Τουριστικής Αγοράς που καθυστερεί να ανοίξει. Θα αλλάξει η κατάσταση αν εμβολιαστούν  όλοι οι κάτοικοι»

Βασίλης Μηναΐδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αυτά δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Βασίλης Μηναίδης.

Είχαν δοθεί υποσχέσεις από την κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας για την ένταξη της Ελλάδος στην πράσινη λίστα. Αυτό δεν έγινε για τους δικούς  τους λόγους. Το ίδιο έγινε και με τη Ρωσική Αγορά. Τώρα εξαιτίας  της μετάλλαξης Δέλτα η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει αυστηρότερες οδηγίες ζητά την εφαρμογή μέτρων που  δεν λειτουργούν θετικά για τον τουρισμό, δήλωσε ο κ. Μηναίδης.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ο κίνδυνος να μην περιληφθεί τελικά η Ελλάδα φέτος στην πράσινη λίστα της Μεγ. Βρετανίας ο κ. Μηναϊδης δήλωσε:

«Δεν αποκλείεται. Γιατί εντάσσουν στην πράσινη λίστα τους άλλους προορισμούς και όχι την Ελλάδα.  Εδώ και τρεις μήνες περιμένουμε να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά».

Παρόλα αυτά καλά εξελίσσεται, όπως είπε, η κίνηση από τη Γερμανία και τις  άλλες τουριστικές αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

«Οι αφίξεις των τουριστών από τη Γερμανία και άλλες τουριστικές αγορές από την κεντρική Ευρώπη συνεχώς αυξάνονται. Αν ανοίξει και η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας θα είχαμε καλές πληρότητες από εδώ και πέρα. Δεν ξέρω τι συμβεί. Είναι θέματα επικίνδυνα. Τα δεδομένα ενδέχεται να ανατραπούν εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα», τόνισε.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κάτοικοι είναι να εμβολιαστούν όλοι όπως τόνισε ο κ. Μηναϊδης γιατί αυτό θα βοηθήσει τον τουρισμό.

«Αν εμβολιαστούν όλοι τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα ανοίξουν οι τουριστικές αγορές που θέλουμε. Θα υποδεχθούμε και τους Άγγλους και τους Ρώσους. Χωρίς εμβόλια όμως η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Ο  Θεός μας έστειλε το εμβόλιο. Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί  που διστάζουν να το κάνουν χωρίς κανένα σοβαρό  λόγο», τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα βοηθήσουν τον τουρισμό οι αφίξεις από την Ελλάδα ο κ. Μηναίδης τόνισε:

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τους Έλληνες τουρίστες για να έρθουν στη Ρόδο. Δεν μπορούν όμως να καλύψουν το κενό  της τουριστικής αγοράς της Μεγ. Βρετανίας»

Σε ότι αφορά το πρόβλημα με τα σκουπίδια ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ και της ΠΟΞ τόνισε πως είναι πρόσκαιρο και θα αντιμετωπιστεί.

«Δεν το πρόβλημα μας τώρα τα σκουπίδια», σημείωσε.

Σε  ερώτηση σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ για την υποβολή μηνύσεων σε περίπτωση αρνητικών δημοσιευμάτων για τον προορισμό ο κ. Μηναίδης είπε:

«Δεν είναι σωστό. Είναι ελεύθερος όποιος θέλει να πει την άποψη του. Γιατί θα πρέπει να αποκλεισθεί;»

SKY RODOS | ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ