Την Τετάρτη  2 Ιουνίου ο Δήμαρχος Η.Ν Κάσου  Μιχάλης Ερωτοκριτος υποδέχθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη και την Έπαρχο Καρπάθου Η.Ν. Κάσου Πόπη Νικολαΐου όπου πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη αλληλοενημέρωση σχετικά με τα σημεία παρεμβάσεων για την διευθέτηση των προβλημάτων  αλλά και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα  στο νησί .

Συνάντηση εργασίας Αντ/ρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο, Έπαρχο Καρπάθου-H.N.Kάσου, Πόπη Νικολαΐδου, Μανόλη Κρητσιώτη και Ηλία Οικονομίδη

Για τον τομέα της κτηνοτροφίας τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν και  από τις δύο πλευρές προτάσεις για την λύση του μείζονος  προβλήματος της ανεπιτήρητης βόσκησης , αλλά και  για την αντιμετώπιση του  χρόνιου προβλήματος  της υποστελέχωσης του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν Κάσου στη θέση του κτηνιάτρου.

Αναφέρθηκε η  λύση της πρόσληψης μόνιμου  κτηνιάτρου στο Επαρχείο με την δέσμευση των αντιπροσώπων της Π.Ν.ΑΙ για την τοποθέτηση του εντός τους έτους 2021  διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την  απρόσκοπτη λειτουργία του σφαγείου Κάσου έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να διαθέσουν φρέσκο κρέας κατευθείαν στην κατανάλωση χωρίς διαμεσολάβηση και μάλιστα σε ικανοποιητικές τιμές.

Επίσης συζητήθηκε και η πορεία του αιτήματος  του χαρακτηρισμού της σιτάκας ως προϊόν με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ)  όπου υπήρξε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις αλλά και τρόπους επίσπευσης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας  .

Για τον τομέα της αλιείας έγινε ενημέρωση  για την αναγκαιότητα κατασκευής και  λειτουργίας νέου  κτιρίου ψαραγοράς.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου αναφέρθηκε  στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση νέου κτιρίου πλησίον του κεντρικού λιμένα Κάσου. Ήδη έχει προβεί στην κατάθεση τοπογραφικού σχεδιαγράμματος στο Δημοτικό Λιμενικό  ταμείο Ν. Δωδεκανήσου για την λήψη της σχετικής αδείας  που βρίσκεται  στο στάδιο εκπόνησης της σχετικής μελέτης ενώ στην συνέχεια κατέθεσε και προφορικό αίτημα συγχρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης της νέα ψαραγοράς με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου όπου και είχε θετική ανταπόκριση.

Συνάντηση εργασίας Αντ/ρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο, Έπαρχο Καρπάθου-H.N.Kάσου, Πόπη Νικολαΐδου, Μανόλη Κρητσιώτη και Ηλία Οικονομίδη

Στην  συνάντηση  παραβρέθηκαν ακόμα και ο γεωπόνος του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Μανόλης Κριτσιώτης αλλά και ο Δ/ντης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Ηλίας  Οικονομίδης όπου ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την δυνατότητα έκδοσης του ειδικού  κωδικού επαγγελματία παραγωγού  προϊόντων πρωτογενούς τομέα με ελάχιστες προϋποθέσεις για  προϊόντα μελισσοκομίας, γάλακτος, τυριού αλλά και ψαριών.

Το  αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τοπικής  αγροτικής οικονομίας θα προχωρήσει στην ενημέρωση  των πολιτών σχετικά με την διαδικασία απόδοσης του εν λόγω κωδικού παραγωγού δείχνοντας τον τρόπο για την εξασφάλιση επιπλέον εισοδήματος στους κατοίκους του νησιού.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχ.Ερωτόκριτος, λαμβάνοντας υπόψη τα απολύτως θετικά συμπεράσματα της συνάντησης  αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στο νησί τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας είναι αυτή που θα  εξασφαλίσει την παροχή άρτιων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας  ζωής των κατοίκων.