- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η προτεραιότητά μας είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας στον τουρισμό»

Εχω επιλέξει να μιλάω πάντα με ειλικρίνεια όταν απευθύνομαι στους ανθρώπους του τουρισμού, αλλά και σε κάθε πολίτη. Ο  παγκόσμιος τουρισμός έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο δεν υπάρχει και αίσθηση ασφάλειας, κάτι που επηρεάζει τα ταξίδια, τις διακοπές και τον τουρισμό μας”, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις της Κέρκυρας στο Επιμελητήριο του νησιού, με τη συμμετοχή της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού, κας. Σταυρούλας Μηλιάκου, του Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, κ. Στέφανου Γκίκα και του Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ, κ. Δημήτρη Μπιάνκη.

[1]

Ο Υφ.Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με φορείς της Κέρκυρας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των φορέων και επεσήμανε ότι περιοχές με υψηλό δείκτη εξάρτησης από τον τουρισμό, όπως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση.

Ειδικά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων αναφέρθηκε:

[2]

Ο Υφ.Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με αντιπροσωπεία ξενοδοχουπαλλήλων.

Ο Μάνος Κόνσολας, πραγματοποίησε ειδική συνάντηση και με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με τους εκπροσώπους των οποίων συμφώνησαν σε ουσιαστική συνεργασία για τα θέματα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και κατάρτισης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αναφέρθηκε σε μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, όπως:

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι κανείς εργαζόμενος και άνεργος δεν πρέπει να μείνει χωρίς στοιχειώδη οικονομική κάλυψη ακόμα και αυτοί που δεν συμπλήρωσαν τα 50 ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

Αναφερόμενος στην νέα τουριστική χρονιά τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων για τα ταξίδια και την ασφάλεια στον τουρισμό, που θα είναι αποδεκτό και θα εφαρμόζεται από όλες τις χώρες.

Όπως δήλωσε:

«Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα δώσει ένα ισχυρό brand ασφάλειας στην Ελλάδα, ως τουριστικού προορισμού».

Ο Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό, τόνισε:

«Η πανδημία έχει ήδη επιφέρει  μεγάλες και μόνιμες αλλαγές στην οικονομική δραστηριότητα, στα ταξίδια, στο πλαίσιο της απασχόλησης με την τηλεργασία, στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής. Είναι δεδομένο ότι η επόμενη μέρα για τον τουρισμό θα συνδεθεί και αυτή με μεγάλες αλλαγές για τις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στον παγκόσμιο τουρισμό θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα όποιος προετοιμάσει από τώρα την επόμενη μέρα».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στους στόχους που πρέπει να τεθούν για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως: