Τα πρόσφατα  περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί της Μυκόνου που χαρακτηριστηκε “κόκκινο “στον covid, το “πορτοκαλί” της Πάρου, η αύξηση κρουσμάτων σε Σαντορίνη, Πάρο, Κάλυμνο και Ρόδο δημιουργούν προβληματισμό, αιφνιδιασμό και έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών του Νότιου Αιγαίου που παλεύει να ορθοποδήσει,  στηρίζει και στηρίζεται στην” τουριστική μας βιομηχανία” και αντιμετωπίζει έντονα τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ | “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Καλούμε και πάλι – έστω και τώρα – την πολιτεία να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα πρόληψης διότι αν οδηγηθούμε σε τοπικά ή διευρυμένο lockdown τα αποτελέσματα για το μέλλον και την επιβίωση των νησιωτων μας  θα είναι τραγικά!

Ο εκτεταμένος και σωστός υγειονομικός έλεγχος στις πύλες εισόδου των νησιών επιβάλλεται και… δεν αναβάλλεται! Το ίδιο και η τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Θυμίζω ότι μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου ζητήσαμε και προτείναμε στην Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου και στον κ. Χατζημάρκο να συνδράμει η Περιφέρεια στον υγειονομικό και  εκτεταμένο έλεγχο με rapid test….. όμως “φωνή βοώντος εν τη ερημω”!

Αντί να γίνει δεκτή η πρόταση  και να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Δήμους της περιοχής μας ή απάντηση ήταν ειρωνική και γενικόλογη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ!

Περίεργο είναι και το γεγονός ότι καθυστερεί η υλοποίηση  διαγωνισμού προμήθειας RAPID TESTS από την Π. Ν. Α…..

Μάλιστα η διαγωνιστική διαδικασία σταμάτησε κατά περίεργο τρόπο και δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις από τους υπεύθυνους!

Επίσης θυμίζουμε ότι καθυστερημένα και αφού προηγήθηκε πρωτοβουλία ενημέρωσης και παρότρυνσης για τον εμβολιασμό κατά του covid  από την ομάδα των ιατρών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ρόδου … και ενώ είμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου εκπόνησε…. καθυστερημένα… διαφημιστικό σποτάκι υπέρ των εμβολιασμών!

Ενεργοποίηση και επαγρύπνηση  όλων των φορέων ΤΩΡΑ … γιατί η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, ο ανταγωνισμός μεγάλος και τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ανησυχητικά!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ