Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων και του Ομίλου Καρπαθίων Νέων, των δύο Aπανταχού συλλόγων των Καρπαθίων της Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρίων» στο Μικρολίμανο.

Την πολύ όμορφη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες μας από τα Δωδεκάνησα, γεμίζοντας ασφυκτικά την καλαίσθητη αίθουσα. 

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αποχής από κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, αποχή την οποία μας επέβαλε η παγκοσμίως πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέλη της Καρπαθιακής παροικίας του λεκανοπεδίου της Αττικής είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε ευχές και να διασκεδάσουμε!  

Η φετινή μας εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Όμιλο Καρπαθίων Νέων, στις νέες και τους νέους μας που κρατούν ζωντανή την παράδοση της Καρπάθου 70 χρόνια τώρα, τιμούν το νησί μας με κάθε ευκαιρία και συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις για την προώθηση και τη διατήρηση των καρπαθιακών ηθών και εθίμων!

Γι’ αυτό και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΚ αποφάσισε να τους βραβεύσει στην εκδήλωση, απευθύνοντας τους με αυτόν τον τρόπο ένα δημόσιο “ευχαριστώ” για την πολύτιμη διαχρονική συνεισφορά τους! 

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλήρες μενού με γευστικά εδέσματα ενώ οι τυχεροί της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισαν συνολικά 194 όμορφα δώρα!

Καρπάθικα τραγούδια τραγούδησαν και έπαιξαν οι Γιώργος Αναστασιάδης, Γενικός Γραμματέας του ΣΑΚ που είχε και τη μουσική επιμέλεια καθώς και οι μουσικοί Εμμανουήλ Κοντονικόλας και Μηνάς Μιχαηλίδης τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή. Ο χορός ξεκίνησε με το υπέροχο χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Καρπαθίων Νέων που ξεσήκωσε το κόσμο και έκανε το γλέντι να κρατήσει μέχρι νωρίς το απόγευμα! 

Την πίτα μας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελ – Μιχαλόπουλος, ιερέας του Ιερού Ναού Παναγιάς «Ρόδον το Αμάραντον» του Πειραιά.

Τα φλουριά, επίχρυσα κοσμήματα, προσφορά του «Bonendis Art Center – Χατζηδάκη Πόπη & Ανεζίρης Παναγιώτης», κέρδισαν ο Πρόεδρος του αδελφού Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων κ. Μίνος Κομνηνός και η νεαρά Ευδοξία Τσαγκάρη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΚ Καθηγητής κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός εξήρε στον χαιρετισμό του την πολυπληθή παρουσία των Καρπαθίων και συμπατριωτών Δωδεκανησίων στη γιορτή όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, τη σπουδαιότητα της ευρείας συμμετοχής στις παγκαρπαθιακές εκδηλώσεις του ΣΑΚ οι οποίες ενισχύουν την ενότητα και  τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Καρπαθιακής Παροικίας, καθώς και τη συμβολή όλων των μελών του ΔΣ του ΣΑΚ στην επιτυχή διοργάνωση.

Τόνισε δε, ότι ένας ισχυρός ενωμένος σύλλογος επιτυγχάνει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί μας, όπως η ικανοποιητική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου με τον Πειραιά, η αεροπορική σύνδεση και το κόστος της αλλά και πολλά άλλα προβλήματα του νησιού μας όπως το λιμάνι, το οδικό δίκτυο, οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, το νοσοκομείο, κλπ. 

Η Πρόεδρος του ΟΚΝ Μαίρη Μπέλεση, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα εκ μέρους του ΟΚΝ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΚ για τη βράβευση, αναφέρθηκε στις δράσεις του Ομίλου και τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλα τα μέλη του για να συνεχίσουν και να επεκτείνουν το 70ετές σπουδαίο έργο του προσπαθώντας να καλωσορίσουν στους κόλπους του και διαρκώς νέα μέλη και υποσχέθηκε να συνεχίσει την αγαστή διαχρονική συνεργασία με τον ΣΑΚ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους: τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Α΄ Πειραιά, κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον τέως υπουργό και Βουλευτή Α΄ Πειραιά κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τους Βουλευτές Α΄ Πειραιά κ.κ. Νικόλαο Μανωλάκο και Ιωάννη Μελά, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που στηρίζει πάντα τον Σύλλογο μας και τις δράσεις του και ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους Καρπαθίους στην Πλατεία Καρπάθου της Καλλίπολης Πειραιά, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Αλέξανδρο Καμαράτο, τον δημοτικό σύμβουλο Καρπάθου και Β΄ Αντιπρόεδρο του ΣΑΚ κ. Κομνηνό Σακέλλη, τον Πολιτευτή Νομού Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μάνο Νικητιάδη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλη και την επίτιμη πρόεδρό της κα Λίνα Χαραλαμποπούλου, την Πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κα Μαίρη Μοσχή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων κ. Μίνο Κομνηνό, τους πρώην προέδρους του ΣΑΚ κ. Γιάννη Λυριστάκη και κα Φραγκίσκη Σταυράκη (Πρόεδρο του Συλλόγου Οθειτών Καρπάθου «Ο Ζέφυρος») τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων κ. Χαράλαμπο Χατζόπουλο, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» κ. Γιώργο Διακογεωργίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απεριτών Αττικής «Η Ομόνοια» κ. Μάνο Παναγιώτου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Αρκασιωτών κα Σοφία Πιττά Μπρα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Βωλαδιωτών Αθήνας «Παναγία η Πλαγιά» κα Σοφία Ζαβόλα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Μεσοχωριτών Αττικής «Η Παναγία η Βρυσιανή» κ. Μανόλη Βασιλειάδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Πηγαδιωτών κα Έφη Ιωαννίδου Παπουτσάκη, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Σποϊτών Καρπάθου Αμαρουσίου «Άγιος Γεώργιος» κα Ειρήνη Παπαμανώλη, την εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Συλλόγου Πυλιατών «Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού» κα Βαγγελίτσα Ζοβάνου, την Πρόεδρο του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO κα Μαριγούλα Κρητσιώτου καθώς και την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου κα Σοφία Χήρας.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ. ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες, τις επιχειρήσεις και τους συμπατριώτες που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά: 

Blue Star Ferries (και τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Σακέλλη).

Εστιατόριο Κρίθαμος Στέλιος και Καλλιόπη Κωνσταντινίδη.   

Γενική Κλινική Πειραιώς Ιπποκράτης.

Βιβλιοπωλείο Μικρή Κιβωτός-Νέο Ψυχικό.

Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Emfasis Cosmetic and Plastic Surgery Clinic-Χαλάνδρι.

Μedicus Πολυιατρείο-Διαγνωστικό Κέντρο Μαστού & Θυρεοειδούς  Αλέξη και Θεοδώρας Γεωργίου Μανωλάκη.

Τουριστικό Γραφείο «Rika Travel». 

Τουριστικό Γραφείο «Timothy’s Family». 

Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού-ευρωπαϊκό πρόγραμμα άθλησης για όλους #BEACTIVE.

Οδοντιατρείο Γεώργιος Κούνης.

Οδοντιατρείο Λίλυ Μελά.

Φαρμακείο Ηλίας Κρητικός.

Φαρμακείο Μαργαρίτα Μαραγκού.

Φαρμακείο Ειρήνη Λιτού Καμαράτου.

Αρτοποιείο Ηλίας Ντούρας.

Piccanta Dressings & Sauces-Φώτης και Λάκης Μακρής.

Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων (The Fellas Barber Shop-Πειραιάς.

Χρυσοχοείο Παπουλής Δημήτρης-Πειραιάς.

GHP Poulopoulos Group.

Κωνσταντίνα Γαμπιεράκη, Λουκία Ζερβάνου, Μαρία Αφθονίδου, Παρασκευή Θεοφανάκη, Λίνα Χαραλαμποπούλου),.

Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα».

Όμιλο Καρπαθίων Νέων.

 Σοφία Χατζηδημητρίου-Παράσχου. 

Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΣΑΚ Ιωάννη Χριστοδουλάκη.

Love Smile Athens Dental Center-Σύνταγμα, Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών E-Connect-Πειραιάς, La Cloche Nail Boutique and More-Νέα Σμύρνη, Derma Aesthetic Clinic-Πειραιάς, Forever Laser Clinic-Βασίλης Χρυσοχέρης, Frou Frou Beauty Hall-Πειραιάς, Εστιατόριο Κουτούκι Ασβεστόλακος-Μαρούσι, Pittas Parking-Πειραιάς, Salle de Beaute-Πειραιάς, Είδη δώρων Monte Carlo-Πειραιάς, Προϊόντα Αυγοτάραχου Στέφος, Κατάστημα ρούχων K&V-Πειραιάς, Βιβλιοπωλείο Artio-Νέα Κηφισιά, Ζαχαροπλαστείο Αρτοποιείο Παραδοσιακό-Νέα Κηφισιά.

Τις επιχειρήσεις της Καρπάθου: Ξενοδοχείο Glaros Διαφάνι Καρπάθου, Bonendis Art Center Πόπη Χατζηδάκη και Παναγιώτης Ανεζίρης-Μενετές, Ανώι All Day Bar-Πηγάδια, Nustema Bar-Αρκάσα, Kozi Coffee Bar-Αρκάσα, Akri Bar-Πηγάδια, Εστιατόριο Κληματαριά-Βωλάδα, Εστιατόριο Pigadia Αλεξίου Γιάννης-Πηγάδια, Εστιατόριο Η ωραία Κάρπαθος-Πηγάδια, Εστιατόριο Esperida-Αμμοοπή, Εστιατόριο Kipos-Αρκάσα, Εστιατόριο Μαρίνα-Φοινίκι, Εστιατόριο Ciao-Πηγάδια, Poseidon Seaside Café Bar-Φοινίκι, Εστιατόριο Γλάρος-Αρκάσα, Εστιατόριο Harper-Πηγάδια, Εστιατόριο Mezzaria-Όθος, Εστιατόριο Δραμουντάνα Ιωάννης και Λάκης Μοσχονάς-Λευκός, Κατάστημα Dream House-Αρκάσα, Ταβέρνα Οθείτικο-Όθος, Κατάστημα Amanezis Παναγιώτης Αμανεζής-Πηγάδια, Εστιατόριο Εν Πλω-Πηγάδια, Creperie Sweet Time-Αρκάσα, Grande Café Νίκος Λώλης-Παραλία Πηγάδια, Ολυμπίτης Butchery Products Ιωάννης Λάμπρου-Πηγάδια, Greek Market Amanezis-Πηγάδια. 

Ευχαριστούμε το Κανάλι 1 του Πειραιά και την ιστοσελίδα piraeus365.gr με την εκπρόσωπο του κα Κλαίρη Παπαγεροθέου για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και την ευγενική παραχώρηση φωτογραφικού υλικού καθώς και όλα τα ΜΜΕ Πειραιά και Δωδεκανήσου που έκαναν δημοσιεύσεις και αναρτήσεις για τη γιορτή μας. 

Μηνύματα απέστειλαν: ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, πρώην Υφυπουργός, Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Νεκτάριος Σαντορινιός, τέως υπουργός, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και τέως υπουργός κ. Τρύφων Αλεξιάδης, η Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Επίτιμος Αρχηγός Στρατού, τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο τ. Βουλευτής κ. Γιώργος Κασσάρας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠ. ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ