Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί εύλογη και αναγκαία την πρόταση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία ενός Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στο νησί, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες σε Κάρπαθο και Κάσο.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διοικητικού χαρακτήρα που θα οδηγήσουν στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στην Κάρπαθο.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο κ. Κόνσολας έστειλε ήδη σχετική επιστολή στην Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου, κα. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, που και η ίδια έχει αναγνωρίσει αυτή την αναγκαιότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διοικητικές διαδικασίες και να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στην Κάρπαθο για να εξυπηρετεί τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, που διαμένουν στο νησί αλλά και στην Κάσο.

Σήμερα, αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους έχουν δύο επιλογές: ή να αναγκάζονται να μεταβούν στη Ρόδο ή να περιμένουν για μακρό χρονικό διάστημα να εξεταστούν από διεπιστημονική επιτροπή.

Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε μια τεκμηριωμένη πρόταση που θα εγκριθεί από το Υπουργείο από τη στιγμή που και ο Δήμος, η Περιφέρεια, το Επαρχείο Καρπάθου-Ηρωικής Κάσου, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Για αυτό, άλλωστε, ζήτησα τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης».