Η πολιτική προστασία του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι κατά την διενέργεια ελέγχων rapid tests  για την ανίχνευση της covid-19  στις  πύλες εισόδου και πιο  συγκεκριμένα κατά την άφιξη επιβατών  στο λιμάνι της Η.Ν. Κάσου την Κυριακή εντοπίστηκαν οκτώ  (8)  άτομα με θετικά  αποτελέσματα στο αρχικό τεστ.

Πρόκειται για 4 άτομα του πληρώματος  πλοίου μεταφοράς οικοδομικών υλικών τα οποία την ίδια μέρα τέθηκαν άμεσα σε περιορισμό εντός του πλοίου χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλο από τους κατοίκους. Αφού τους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες αποχώρησαν από το νησί το απόγευμα της ίδιας μέρας με το ίδιο μέσον.

Θετικοί  στο αρχικό τεστ διαπιστώθηκαν ακόμα  4 άτομα κατά την άφιξη τους στο λιμάνι την Κυριακή με το δρομολόγιο του πλοίου της γραμμής.

Για την ολοκλήρωση του ελέγχου πέρα από το επαναληπτικό rapid test το οποίο θα διενεργηθεί αύριο, λήφθηκαν επιπλέον δείγματα για την διενέργεια μοριακών τεστ, όπου αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα  (ΕΟΔΥ).

Όλοι  όσοι διαπιστώθηκαν να έχουν θετικό αποτέλεσμα στην covid 19 με γνώμονα αρχικά  την ασφάλεια των ίδιων αλλά και γενικότερα των κατοίκων της Κάσου  ήδη  έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ βρίσκονται  σε  συνεχή  επικοινωνία με  τους γιατρούς του ΠΠΙ Κάσου όπου έχουν λάβει οδηγία να παραμείνουν μέχρι  την ολοκλήρωση του μοριακού τεστ και τη λήξη της καραντίνας πάντα με  την επιτήρηση των οργάνων του τοπικού Αστυνομικού σταθμού.

Ο Δήμος της Ηρωικής νήσου Κάσου  εδώ και ένα χρόνο  λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα με την διενέργεια ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου (αεροδρόμιο – λιμάνι)  του νησιού  με μοναδικό στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εξαιτίας  της  μέριμνας αυτής διαπιστώθηκαν τα παραπάνω στοιχεία τα οποία άμεσα μεταβιβάστηκαν στον ΕΟΔΥ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ για την ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ των μέτρων ατομικής προστασίας , παρακαλούμε  και κάνουμε επίκληση  στο αίσθημα της ατομικής ευθύνης  του καθένα μας ξεχωριστά και  την συνεργασία όλων για την προστασία των ευπαθών  ομάδων  του νησιού και όχι μόνο.

Υπενθυμίζουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  χρήση  της μάσκας σε όλους του χώρους και  την αποφυγή συνωστισμών. Κλείνοντας ενημερώνουμε  ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων   από τις υπηρεσίες του Δήμου  θα γίνονται μόνο με ΡΑΝΤΕΒΟΥ μέχρι νεότερης ανακοίνωσης .