Κάλεσμα για εθνική ενότητα και ομοψυχία απηύθυνε από την Κάσο, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού το 1824.

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Ν. Κάσου.

Επέτειος του Ολοκατώματος της Ηρωικής Ν. Κάσου. Ο Υφυπουργός Τουρισμού καταθέτει στεφάνι στο Ηρώον του νησιού.

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Ν. Κάσου.

Ο κ. Κόνσολας, που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν είναι απλά απαράδεκτες, είναι ανιστόρητες και σε ευθεία σύγκρουση με το Διεθνές Δίκαιο.

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Ν. Κάσου.

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί ένταση, δεν δημιουργεί ένταση, αλλά δεν θα κάνει και πίσω.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποτρεπτική ισχύ, εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι οι προκλήσεις της δεν θα δημιουργήσουν μόνο ελληνοτουρκική κρίση αλλά και κρίση στις σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία. Θα υπάρχει βαρύ διπλωματικό και οικονομικό κόστος για την Τουρκία. Η Ελλάδα αν χρειαστεί έχει τη δύναμη να μπλοκάρει κάθε χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε.Ε.».

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Ν. Κάσου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι: «διάλογος κάτω από την πίεση απειλών και προκλήσεων δεν μπορεί να γίνει. Γιατί αν αποδεχθεί κανείς αυτό το διάλογο θα πρέπει να κάνει και παραχωρήσεις. Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο αν αποδεχθεί η Τουρκία τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις Διεθνείς Συνθήκες».