- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ Ν.ΚΑΣΟΥ: Άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Η.Ν. Κάσου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Ηρωική Νήσο Κάσο – καταγραφή φυσικών καταστροφών

Φυσικές καταστροφές προκλήθηκαν στην Κάσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας “Μήδεια”. Ριπές ΒΔ ανέμων εντάσεως 11 Bft έπληξαν το νησί κυρίως  σε περιοχές που γειτνιάζουν  με τη θάλασσα  από το βράδυ  της  Δευτέρας  15 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 17Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου αντέδρασε άμεσα πριν ακόμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήξουν το νησί εξέδωσε οδηγίες και συστάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων και την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

[1]

Μετά το πέρας της κακοκαιρίας συστάθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών οι οποία κοινοποίησε πόρισμα στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αλλά και στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Υπουργό Επικρατείας στους βουλευτές του νομού, στην Κ.Ε.Δ.Ε και στην Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των παρακάτω ζημιών:

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι  ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου  τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 30 Μαρτίου του 2019 μαζί με το γειτονικό νησί της Καρπάθου, λόγω των συχνών πλημμυρικών φαινόμενων και για το λόγο αυτό η αποκατάσταση των ζημιών προβλέπεται να επιταχυνθεί .