Η έναρξη των εργασιών  του 33ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής με Πρόεδρο τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής κ.  Εμμανουήλ Πικουλή, από το Όθος Καρπάθου , κηρύχθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.  το Σάββατο 12  Νοεμβρίου 2023 σε μία τελετή που μετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Γ. Σιάσος , ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κ. Στούμπος , η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα Μ. Κεφάλα , ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Ν. Αρκαδόπουλος, ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρίας Κύπρου κ.  Χ. Παπαβασιλείου , ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Α. Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος ΙΣΑ και περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος UEMS κ. Β. Παπαλόης.

s 1

 

NY1A0687 500x500 1
NY1A1140 500x500 1

 

Κατά την τελετή έναρξης, 3 φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής που πρώτευσαν σε έναν πρότυπο φοιτητικά διαγωνισμό γνώσεων βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα Μ. Κεφάλα και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Γ. Σιάσο.

photo 2 668x350 1

 

Στο Συνέδριο-θεσμό που υλοποιείται κάθε 2 χρόνια, για 5 ημέρες, περισσότεροι από 1.300 χειρουργοί, 30 εκθέτες, διακεκριμένοι επιστήμονες από 10 χώρες και περισσότεροι από 450 φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ελλάδα και από το αγγλόφωνο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συμπράττουν στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου που αποσκοπεί να αγγίξει όλες τις πλευρές του χειρουργικού επαγγέλματος.

 

Οι υψηλού επιπέδου διαλέξεις από 600 ομιλητές, τα διακρατικά στρογγυλά τραπέζια, τα εξειδικευμένα φροντιστήρια και οι παρουσιάσεις περιστατικών,  συνδυαστικά με τις  περισσότερες από 1.000 παρουσιάσεις εργασιών, αναρτημένων ανακοινώσεων και βιντεοπροβολών  αποτελούν ένα πολύπλευρο επιστημονικό καμβά για τα επίκαιρα θέματα σύγχρονης χειρουργικής, αλλά και τις εξελίξεις του χώρου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά το φροντιστήριο “Ημέρα Χειρουργικής Έρευνας” με σκοπό την διδασκαλία των πλέον σύγχρονων τεχνικών παραμέτρων που αφορούν τη διαμόρφωση ερευνητικών προτάσεων στους νέους χειρουργούς, από επιστήμονες με εμπειρία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Επίσημος ιστοχώρος Συνεδρίου: https://www.execongress2023.gr/