- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Κοινή δήλωση υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με την Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Tηλεπικοινωνιών της Σερβίας κυρία Tatjana Matić

Τη δέσμευση για στενή συνεργασία, με στόχο την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας επισφράγισαν με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας κυρία Tatjana Matić.

[1]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- ΤΑTJANA MATIC YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ

Η Κοινή Δήλωση υπεγράφη τη Δευτέρα 29/3 στο Βελιγράδι, όπου ο κ. Θεοχάρης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Στο κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

[2]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- ΤΑTJANA MATIC YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ

Μετά από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «κατ’ αρχάς θα ήθελα να τονίσω πως η Ελλάδα και η Σερβία συντονίζονται και συμπορεύονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της τουριστικής δραστηριότητας, στον αγώνα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η κοινή δήλωση που μόλις υπογράψαμε μαζί με τη συνάδελφό μου και φίλη, κυρία Tatjana Matić, επισφραγίζει τη φιλία και τη συναντίληψη ανάμεσα στις δύο χώρες. Διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία στο ότι η επιστροφή στην κανονικότητα περνά μέσα και από τη δυνατότητα των ανθρώπων να ταξιδέψουν, να απολαύσουν ασφαλείς αλλά και όμορφες διακοπές στον τόπο που επιθυμούν».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας κυρία Tatjana Matić υπογράμμισε ότι «με την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης, ακόμη μια φορά αποδείχθηκε η παραδοσιακή φιλία μεταξύ των χωρών μας, Σερβίας και Ελλάδας. Πρακτικά, επισημοποιήθηκε η κοινή μας πρόθεση -όπως την είχαμε εκφράσει και πριν από μερικούς μήνες- με σκοπό να ενδυναμώσουμε την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, κατά την πανδημική και μετά-πανδημική περίοδο. Με την Κοινή Δήλωση δεσμευτήκαμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις για τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε ο COVID-19. Μια από τις λύσεις προς την εξασφάλιση της υγειονομικής προστασίας των ταξιδιωτών είναι η εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού και η αμφίπλευρη   αναγνώριση αυτών».

Επίσης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο κ. Χάρης Θεοχάρης παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού:

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εξήρε τη διάθεση συνεργασίας εκ μέρους της ομολόγου του, κυρίας Tatjana Matić. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης «σε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυρία Matić και όλη η ομάδα του Υπουργείου Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας έχουν επιδείξει θέληση, ενέργεια και αποφασιστικότητα, ώστε να συνεργαστούν τα δύο Υπουργεία αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες ψηφιακά και υγειονομικά. Δουλέψαμε μαζί προκειμένου να βρούμε λύσεις για τα όποια ζητήματα -αναπόφευκτα- υπάρχουν, με στόχο το άνοιγμα του τουρισμού. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την απαράμιλλη φιλοξενία και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω, φιλοξενώντας τη σερβική αντιπροσωπεία στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Σας περιμένουμε. Στην Ελλάδα κάθε Σέρβος είναι πάντα ευπρόσδεκτος».