- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρπάθου “Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος”

Tην 4 Οκτωβρίου 2020 επισκέφθηκε το Γ.Ν.ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΄΄ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ΄΄ ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης Γιώργος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για την λειτουργία του νοσοκομείου η οποία ξεκίνησε την 10 Αυγούστου 2020 , την στοχοθεσία και τις προτεραιότητες της Διοίκησης καθώς και για τις υφιστάμενες δυσχέρειες.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την πρόσληψη 30 ατόμων ως διοικητικό, τεχνικό , νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη μιας θέσης καρδιολογίας(έχει ήδη παρουσιασθεί ο ιατρός), μιας θέσης ορθοπεδικής, μιας θέσης χειρουργικής, μιας θέσης ακτινολογίας και μιας θέσης ψυχολόγου(έχει ήδη παρουσιασθεί).

[1]

Δημήτρης Σπανός, οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου Καρπάθου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, Γρηγόρης Ρουμάνης, διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου.

Στο Γ.Ν.Κ ήδη υπηρετούν 3 γενικοί ιατροί, 1 παθολόγος, 1 οφθαλμίατρος, 1 παιδίατρος, 1 γυναικολόγος, 1 μικροβιολόγος και 1 οδοντίατρος και ανάλογο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Σηπτικό χειρουργείο, το μαιευτήριο , τα εξωτερικά ιατρεία και η κλινική με 22 κλίνες. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί isobox για την εξέταση περιστατικών covid-19 και υπάρχει ανάλογο μηχάνημα (PCR) για την  πραγματοποίηση  εξετάσεων ανίχνευσης του ιου.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ δεσμεύθηκε για την υποβολή ανάλογης πρότασης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από πλευράς υποδομών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου αλλά και του έργου απορροής των ομβρίων  υδάτων κατόπιν ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΡΟΥΜΑΝΗΣ