Σήμερα είναι μια σημαντική Ημέρα για τον Ελληνισμό. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και ο ξεριζωμός τους καταδεικνύει τη βαρβαρότητα της γείτονας Τουρκίας.

Οι Έλληνες του Πόντου, μετά από μια πλούσια ιστορία 3.000 χρόνων, δημιουργίας και διάσωσης του Ελληνισμού στον Πόντο, πήραν μαζί τους μόνο την ψυχή τους.

Μαζί με τους ξεριζωμένους Έλληνες Μικρασιάτες αποτέλεσαν με τον πολιτισμό τους, την ευαισθησία τους, το κέφι τους, αλλά κυρίως με τον ασυμβίβαστο και μαχητικό χαρακτήρα τους για θυσίες στην υπεράσπιση του Ελληνικού Έθνους, ένα ισχυρό μπόλι για την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

Σήμερα που περνάμε μια δύσκολη δοκιμασία στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας των εξωφρενικών διεκδικήσεων της Τουρκίας και της απειλής της εδαφικής μας κυριαρχίας, την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας νησιών μας, σε απόλυτη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, οι Έλληνες Πόντιοι αλλά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας όχι για να εκδικηθούμε τον τουρκικό Λαό, αλλά για να αποτρέψουμε τέτοια τραγικά γεγονότα, όπως οι σφαγές των Ελλήνων του Πόντου, που αμαυρώνουν την ιστορία της ανθρωπότητας.

Για εμάς, η Γενοκτονία των Ποντίων και η ανείπωτη βαρβαρότητα στους Έλληνες της Μικράς Ασίας αποτελούν άσβεστη ιστορική μνήμη, παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Δεν υπερασπίζουμε ποτέ τις λύσεις των προβλημάτων με τα όπλα, αλλά με το διάλογο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι για οποιαδήποτε αντίθετη επιλογή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ