Η Ελλάδα η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τους ολυμπιακούς αγώνες, τη φιλοσοφία την αρχαία τραγωδία, την κωμωδία,  τις θετικές επιστήμες, την αρχιτεκτονική  της , είναι η χώρα που  από τα βάθη της Ιστορίας της αναβλύζει  το μεγαλείο της . Είναι η Χώρα που  κληροδότησε σε  όλες τις εθνικότητες του κόσμου  τις φιλοσοφίες της, το πολίτευμά της Δημοκρατίας. Ο Ελληνικός  πολιτισμός, η οικογένεια  η  ορθοδοξία και το μεγαλείο ψυχής , των Ελλήνων τα ιερά , είναι  η  ταυτότητας της  και είναι αυτή που την κάνει μια χώρα ξεχωριστή.

Είναι η χώρα που μετά από  πολυετή σκλαβιά βρίσκει τη δύναμη και καταλύει όλα τα εμπόδια, και ξαναγεννιέται μέσα από  τις στάχτες της . Την 25η Μαρτίου 1821 κηρύσσεται η Επανάσταση και η χώρα μας  υψώνει  το ανάστημα της μπροστά στον κατακτητή γιατί κανένας δεν είναι αρκετός  για να κρατήσει μια τέτοια χώρα στη σκλαβιά  και στην υποδούλωση.

Από το  πρωί  της Πέμπτης  γιορτάζουμε το μεγαλείο  της Χώρας μας και νιώθουμε ακόμα περισσότερο υπερήφανοι  αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους τους Έλληνες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν  για την ελευθερία τους.

Ιδιαιτέρως τιμούμε  και νιώθουμε ακόμα περισσότερο υπερήφανοι για τους Κασιώτες που συμμετείχαν  στον αγώνα  της απελευθέρωσης και εμείς  με  ιδιαίτερη λαμπρότητα θα ανυψώσουμε και  θα αποδώσουμε φόρο τιμής  στην θυσία των προγόνων μας  με το ολοκαύτωμα του νησιού  κατά το 1824 έτσι ώστε να  μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους το μεγαλείο  της ψυχής τους που ποτέ δεν φοβήθηκαν  κανέναν εχθρό και έδωσαν την ζωή τους με γενναιότητα  για μια ελεύθερη Ελλάδα.

Εμείς ως Δημοτική αρχή καθημερινά θα εργαζόμαστε για να κάνουμε την Ηρωική μας νήσο και πάλι σπουδαία γιατί οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της θυσίας των προγόνων μας.

Όλοι μαζί οι Κασιώτες  όλοι μαζί  οι Έλληνες ενωμένοι , υπερήφανοι  τιμούμε τους προγόνους μας .

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΜ.ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ