Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, για να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Υπουργό, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό, κ. Γιώργο Στήλιο, ο οποίος είναι αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο.

Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης-Βουλευτής Ιωάννης Παππάς

Ο κ. Παππάς έθεσε θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων του Υπουργείου και αφορούν κυρίως τα Δωδεκάνησα αλλά και ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω απλούστευση της σχέσης πολίτη- δημοσίου.

Αρχικά, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους Υπουργούς για την μετακίνηση του Κτηματολογίου Ρόδου σε νέο κτήριο, γεγονός που πρέπει να συμφωνήσει χρονικά τόσο με την λειτουργία του Κτηματολογίου, όσο και με την μεταφορά των πράξεων σε ψηφιακό περιβάλλον και την εισδοχή της υπηρεσίας στην ψηφιακή εποχή. Είναι μια αυτονόητη διαδικασία προς όφελος των πολιτών αλλά και των εργαζομένων.

Υφυπουργός Γιώργος Στήλιος-,Βουλευτής Ιωάννης Παππάς

Ο κ. Παππάς επανέφερε επίσης στον υπουργό την πρόταση-αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για την δυνατότητα έκδοσης του παραβόλου μεταγραφής των πράξεων  μέσω της εφαρμογής e-paravolo, προκειμένου να διευκολύνονται οι δικηγόροι και οι πολίτες. Ο  Υπουργός κ. Πιερρακάκης με την σειρά του έκανε δεκτή την πρόταση και θα προχωρήσει στην
υλοποίηση της.

Ο κ. Παππάς έθεσε επιπλέον το ζήτημα της συνέχισης των εμβολιαστικών γραμμών στα νησιά, που έχουν γίνει οριζόντιοι εμβολιασμοί,  προτείνοντας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να μην κλείσουν οι πλατφόρμες εμβολιασμού στα νησιά αυτά, για να συνεχιστεί ομαλά ο εμβολιασμός κι άλλων κατοίκων αλλά και των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στα νησιά εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Με αυτή τη διαδικασία  η σεζόν θα κυλήσει ομαλά και χωρίς απρόοπτα καθώς θα καλλιεργηθεί αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους τουρίστες.