Την ίδρυση Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού στην Κάρπαθο ανακοίνωσε στην Έπαρχο Καρπάθου Ηρωϊκής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαϊδου με επιστολή του ο Πρόεδρος του Ε. Ε. Σ Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα της κ. Επάρχου ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας μας, υπογραμμίζει στη σχετική του απάντηση ότι “στοχεύει σε μια αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου.

Ευχόμαστε το νέο αυτό περιφερειακό μας τμήμα να πλαισιωθεί από αξιόλογους εθελοντές που θα υποστηρίξουν το ανθρωπιστικό έργο του ΕΕΣ και θα εξυπηρετήσουν επάξια τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής σας και το έργο του να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους μελλοντικούς εθελοντές.”

Η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν.Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου με τις εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαϊδου εκφράζει την ικανοποίηση της για την ίδρυση παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού στην Κάρπαθο:

“Οφείλω να ευχαριστήσω το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ για τη θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι παράδειγμα εθελοντισμού και ουσιαστικής προσφοράς στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Κυρίως είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συμμετοχή.

Οι αξίες αυτές μας ώθησαν ως Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – H.N. Κάσου να επικοινωνήσουμε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ίδρυση του εν λόγω παρατήματος στο νησί μας, θα μας δώσει τη δυνατότητα να μπει ο εθελοντισμός πραγματικά στη ζωή μας. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να μάθουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και με γενναιοδωρία να προσφέρουμε τα καλύτερα στοιχεία που έχουμε και όχι αυτά που μας περισσεύουν.

…Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου παραρτήματος διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχει ο χώρος όπου θα χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, καθώς και οι εθελοντές εκείνοι, που θα βοηθήσουν στο να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρότασή μας.”