«ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ΣΤΙΣ 19:00

Ο Πολιτισμός μπορεί να υπάρξει βασικός μοχλός ανάπτυξης, με μακρά βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα, ειδικά σε χώρες με πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο και κληρονομιά, όπως η Ελλάδα. Καινοτομία, τεχνολογίες, νέοι τρόποι βιώματος και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, νέες θέσεις εργασίες, νέοι τρόποι καλλιτεχνικής δημιουργίας, πρακτικές και παραδείγματα θα μας εμπνεύσουν για να βάλουμε τον Πολιτισμό στο κέντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής μας.

Ομιλητές:

  • Μιχάλης Κόκκινος, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Moptil, Πρόεδρος του Ελληνο-Ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Georges Perot, Ιδρυτής, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής MESO Events
  • Μόνικα Τσιλιμπέρδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Ανδρέας Φατούρος, Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Clio Muse Tours

Θα συντονίσει ο Γιώργος Καρυδάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, Σουμέλα Καραχάλιου.

«ΕYΡΩΠΑΙΚΟ GREEN DEAL, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, ΣΤΙΣ 19:00

Με την πανδημία COVID19 να μονοπωλεί τον χρόνο και την προσοχή της κοινής γνώμης, η άλλη, η μεγαλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη απειλή για τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, η Κλιματική Αλλαγή, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητές μας.

Όμως, η απειλή είναι εδώ, και παρά τις όποιες αβεβαιότητες τη βιώνουμε κάθε ημέρα.

Τρεις εκλεκτοί ομιλητές, θα μας αναλύσουν την πραγματική κατάσταση και κρισιμότητα της Κλιματικής Αλλαγής, την Ευρωπαϊκή Πρόταση για την καταπολέμησή της, το λεγόμενο Green Deal, και πως αυτό επηρεάζει τη χώρα μας, αλλά και τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να κάνει η χώρα μας για να βρεθεί μπροστά από δυσάρεστες εξελίξεις.

Ομιλητές:

  • Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών (ΕΚΠΑ), διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, κάτοχος έδρας UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία.
  • Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή
  • Γεώργιος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής οικονομίας

Θα συντονίσει ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος (ΜΑ), Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 @ 19:00
Πράσινη Επιχειρηματικότητα: τοπικές εφαρμογές
https://fb.me/e/88SRISh6H

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 @ 19:00
Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς
https://fb.me/e/1h7QhM9Vu

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 @ 19:00
Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα
https://fb.me/e/3g57UXkXh

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 @ 19:00
Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή
ttps://fb.me/e/277ybOHCd

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “GIRA – Green Initiatives in Rural Areas” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.