Η Κάρπαθος είναι ο τόπος της καρδιάς μου, το νησί που πάντα έχω στο μυαλό μου και  υπάρχει σε κάθε κύτταρο μου. Η Κάρπαθος, ο τόπος μου, οι αναμνήσεις από το παρελθόν, η πρόκληση για το παρόν και η ελπίδα για το μέλλον.

Ένα μέλλον που θα σχεδιάσουμε προσεκτικά, ώστε όλοι οι κάτοικοι -ιδίως οι ντόπιοι, οι ξενιτεμένοι αλλά και οι επισκέπτες μας-  να μπορούν όχι μόνο να ζήσουν αλλά να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον που τους αξίζει και το δικαιούνται.

Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό, με την διάθεση, το μεράκι και την όρεξη να υπηρετήσω τον τόπο μου, χωρίς ταυτόχρονα να αποσκοπώ σε οικονομικά οφέλη, αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με την Ανεξάρτητη Προοδευτική Ενωτική Κίνηση του Δρ. Εμμανουήλ Καπετανάκη.

Dr. Μάνος Δ. Παναγιώτου, Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ”

Ο βασικός λόγος που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση, είναι το γεγονός ότι η παράταξη του Δρ. Εμμ. Καπετανάκη, δεν απαρτίζεται από επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά αντίθετα από φρέσκα πρόσωπα, που έχουν αποδείξει την αξία και την αγάπη τους για την Κάρπαθο. Έχουν διακριθεί στους τομείς και στους κλάδους τους, είτε με την προσωπικότητα τους, είτε με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Ο ίδιος ο Δρ. Εμμ. Καπετανάκης, στην εκλογική νίκη, θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Κάρπαθο, για να υπηρετήσει τα καθήκοντα του απερίσπαστα και με συνέπεια. Θεώρησα ότι σε αυτόν του τον αγώνα, θα πρέπει να έχει «συμμάχους». Γι΄αυτόν τον λόγο και εγώ δεσμεύομαι σαν Εμμανουήλ Παναγιώτου ότι θα είμαι παρών στα μελλοντικά ΔΣ και θα επισκέπτομαι την Κάρπαθο, σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως ήδη πράττω. 

Παράλληλα, θα είμαι σε άμεση και καθημερινή επικοινωνία με τον Δρ. Εμμ. Καπετανάκη και θα εργάζομαι από την Αθήνα, για την ανάπτυξη του νησιού μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κέντρα αποφάσεων βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Από την θέση μου σαν Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Υγεία”, αλλά και από τις συνεργασίες – γνωριμίες που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τον Δρ. Εμμ. Καπετανάκη, θα είμαστε σε θέση, να συμβάλλουμε σημαντικά σε κρίσιμες αποφάσεις για το νησί μας, ή να ασκήσουμε πιέσεις όπου είναι απαραίτητο, πάντα με δίκαιο, διαφανή και νόμιμο τρόπο.

Ο προσανατολισμός μας θα είναι πάντοτε η ανάπτυξη και η  πρόοδος του νησιού μας και των ανθρώπων που το κατοικούν μόνιμα ή μας επισκέπτονται την περίοδο των διακοπών τους. 

Το βασικό μέλημα μου σαν Εμμανουήλ Παναγιώτου ταυτίζεται με το όραμα του Δρ. Εμμ. Καπετανάκη που είναι η βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στο νησί μας. Όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ιδίως τους μήνες του Χειμώνα που πολλοί συμπατριώτες μας αναγκαζονται να μετοικήσουν στα αστικά κέντρα, σε αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών.

Το δεύτερο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό θέμα για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, είναι ο τουρισμός στο νησί μας και ανάπτυξη του τόσο σε διάρκεια, όσο σε περισσότερους τομείς και δραστηριότητες. Η Κάρπαθος δεν είναι μόνο δικό μας πάθος, μπορεί και έχει γίνει πάθος,  χιλιάδων τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό που θέλω να υπογραμμίσω. Οι νέοι άνθρωποι του νησιού μας, το πιο ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της Καρπάθου. Όλα τα παιδιά πρέπει να αξιοποιηθούν στον τομέα που είναι η κλίση και το ταλέντο τους. Στον αθλητισμό, στην μουσική, σε παραδοσιακές τέχνες, στις επιστήμες και τα γράμματα. Πιστεύω στους νέους, στηρίζω τους νέους ανθρώπους και θα το κάνω και στο μέλλον απ΄ οποιαδήποτε θέση ή ιδιότητα. 

Ναι! δεν είμαστε πολιτικοί όπως υποστηρίζουν αρκετοί, αλλά είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Ασκούμε με επιτυχία το ιατρικό λειτούργημα, σε κορυφαία νοσοκομεία για αρκετά χρόνια, με διεθνείς διακρίσεις και καινοτομίες στον κλάδο μας. Γι αυτόν τον λόγο, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόση μεγάλη αξία έχουν οι λεπτοί χειρισμοί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα σε κάθε δραστηριότητα, πέραν της ιατρικής. Είτε είναι η πολιτική, είτε είναι η διοίκηση, είτε είναι η συμπεριφορά σε ανθρώπους και η στάση απέναντι σε σημαντικά γεγονότα.

Μπορούμε και θέλουμε να φέρουμε αλλαγές στην Κάρπαθο. Όμως δεν θέλουμε να αλλάξουμε ή να αλλοιώσουμε την αυθεντικότητα και την ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων. 

Γι΄ αυτό λοιπόν έντιμα, ειλικρινά και τίμια, ζητώ έμπρακτα την εμπιστοσύνη σου, στηρίζοντας με στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, για μία Κάρπαθο που μας αξίζει!

Dr. Μάνος Δ. Παναγιώτου,

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Προοδευτική Ενωτική Κίνηση Καρπάθου του Δρ. Εμμανουήλ Καπετανάκη.
Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ””