Δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Γερουσιαστή προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ και της συζύγου του, παρέθεσε την Παρασκευή το βράδυ σε ταβέρνα των βορείων προαστείων της Αθήνας, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης που διατηρεί σχέσεις επί πολλά έτη με τον φιλέλληνα Αμερικανό πολιτικό.

Το ζεύγος Μενέντεζ με το ζεύγος Νικητιάδη

Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κα Παπαδοπούλου και ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων κ. Π. Παπανικολάου.

Ο κ. Μενέντεζ, βρίσκεται στην Ελλάδα για να τιμηθεί από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο του forum «Η Ελλάδα το 2040» και πραγματοποίησε ιδιαίτερες συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με άλλους κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Μενέντεζ έχει αποδειχθεί σταθερός και ισχυρός σύμμαχος των ελληνικών συμφερόντων αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς υπεράσπιση τωνελληνικών θέσεων όπως η East Med Act, η προώθηση του νομοσχεδίου περί αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ που μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να προμηθευτεί τα υπερσύγχρονα αερομαχητικά F-35, με εφαρμογή των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας μέσω του νόμου CAATSA για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και προσφάτως κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, με το αίτημά του προς το Αμερικανικό Πεντάγωνο να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ. Νικητιάδης είχε την ευκαιρία, να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την αμερικανική πολιτική που θα εφαρμόσει στην περιοχή μας ο νέος Πρόεδρος Μπάϊντεν και εξέφρασε στον αμερικανό πολιτικό τον έντονο προβληματισμό του για τις συνέπειες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν και την πιθανή νέα έκρηξη του προσφυγικού που θα έχει ενδεχομένως επιπτώσεις και στη χώρα μας.

Ο κ. Μενέντεζ, που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν για διακοπές την Δωδεκάνησο, προσκλήθηκε από τον κ. Νικητιάδη να επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή και ο κ. Μενέντεζ υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τις επόμενες διακοπές του να τις περάσει σε ένα από τα νησιά του Νομού μας.