Η «ψυχή» του Πρωτέα Απερίου και του καλοκαιρινού τουρνουά μπάσκετ της επαρχίας Καρπάθου- Κάσου είναι ο Νίκος Αλεξιάδης, ο οποίος προετοιμάζει το έδαφος για την έναρξη των αγώνων, την προσεχή Δευτέρα.

Νίκος Αλεξιάδης, πρόεδρος του «ΠΡΩΤΕΑ»

Ο ίδιος κάνει το δικό του χαιρετισμό για το 12ο τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο, που βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο του Πρωτέα στο Απέρι. Αναλυτικά: «Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε φέτος το 12ο τουρνουά μπάσκετ ενηλίκων της επαρχίας Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Ένας θεσμός που διοργανώνεται επί 12 συνεχή έτη στο Αθλητικό Κέντρο Πρωτέα στο Απέρι Καρπάθου, τα πρώτα  9 χρόνια στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, και από το έτος 2018, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου μας.

Να σημειωθεί ότι τόσο το ανοικτό όσο και εν συνεχεία το κλειστό γήπεδο μπάσκετ δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με την βοήθεια, ηθική και οικονομική, των απανταχού φίλων του Πρωτέα, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες και υπερήφανοι.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 5 ομάδες και περίπου 100 αθλητές, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι για μια ακόμη φορά θα αναδείξουν με το ήθος, την αθλητική τους συμπεριφορά και τις επιδόσεις τους, το υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει τον καρπαθιακό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Άλλωστε το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τα αθλητικά πράγματα της Καρπάθου, αφού για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Πρωτέα, το νησί μας θα συμμετάσχει στο πανδωδεκανησιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα Karpathos Basket.

Ευελπιστούμε ότι το φετινό τουρνουά θα διεξαχθεί ομαλά, ιδίως από πλευράς τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάτι το οποίο αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου μας ως διοργανωτή.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές αλλά και φίλαθλοι, θα εισέρχονται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πρωτέα και θα μπορούν να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν αντίστοιχα τους αγώνες, μόνο εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή φέρουν αρνητικό rapid τεστ, ούτως ώστε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του covid 19 και να εξασφαλίσουμε την ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά».

ΜΑΚΗΣ  ΔΟΥΒΑΛΗΣ