Σε έγγραφη απάντησή του προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λαμπρόπουλος, ενημερώνει για την ενίσχυση της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με 177 Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου (Σ.Φ.Ο.Χ.) και 68 αστυνομικούς.
Από αυτούς οι 34, έχουν διατεθεί σε Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, 4 για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες, 4 για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέσω στελέχωσης των Διμοιριών Υποστήριξης, 11 στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινής Επιχείρησης «JO GREECE 2026» υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA – Frontex), 2 ανώτεροι αξιωματικοί ως συντονιστές του συνόλου των ενισχυτικών δυνάμεων και 13 αστυνομικοί στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κω.
Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει και εξακολουθεί να θέτει το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μέσω των συμπληρωματικών μεταθέσεων, τονίζοντας ότι πέρα από τα αστυνομικά τμήματα και τους σταθμούς στα νησιά, η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου έχει στον τομέα ευθύνης της:
- 2 Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές αλλοδαπών,
- Το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κω,
- 4 Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων σε λιμάνια,
- 1 διεθνές αεροδρόμιο με ιδιαίτερα αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση, όπως είναι το αεροδρόμιο της Κω και 3 άλλα κρατικά αεροδρόμια,
- 1 Κατάστημα Κράτησης στην Κω.
Είχε, επίσης, αναφερθεί στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λαμπρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι σε Α΄ και Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου πρόκειται να τοποθετηθούν 49 συνολικά ακόμα συνοριοφύλακες, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους.
