- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελοδικείου Ρόδου δικάζονται οι συλληφθέντες διαδηλωτές κατά την άφιξη του Ισραηλινού κρουαζιεροπλοίου | Συνήγορος ο κ. Κωνσταντίνος Διακονής

Ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και κατόπιν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου που δικάζει με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγούνται σήμερα οι συλληφθέντες διαδηλωτές κατά την άφιξη του Ισραηλινού κρουαζιεροπλοίου χθες στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης κατά της αρχής, της απείθειας και της παραβίασης του αντιρατσιστικού νομου του αρ. 1 της παρ. 1 του ν. 927/1979.

[1]

Κωνσταντίνος Διακονής

Οι κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, κ. Κωνσταντίνο Διακονή και Δήμο Μουτάφη αρνούνται το σύνολο των αποδιδομένων κατηγοριών, κάνοντας λόγο για μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Από την πλευρά του ο συνήγορος, κ. Διακονής κάνει λόγο για καθ’ υπερβολήν άσκηση ποινικής διώξεως και για άσκηση εξωτερικής πολιτικής δια της δικαιοσύνης προς το σκοπό της εξιλεώσεως για τα γεγονότα της Σύρου.