- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Παρουσίαση βιβλίου «Μίλα, Πηνελόπη!» της Αγγέλας Καστρινάκη

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Όθους, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλας Καστρινάκη Μίλα, Πηνελόπη!

[1]

Λογοτεχνικές μεταμορφώσεις της μυθικής ηρωίδας στην Ελλάδα και τον ∆υτικό κόσμο, από τον 19ο αιώνα ώς τις μέρες μας. Το βιβλίο αφορά τις ποικίλες μορφές που παίρνει η μυθική Πηνελόπη τους δύο τελευταίους αιώνες στη λογοτεχνία και την τέχνη γενικότερα.

Η συγγραφέας θα συζητήσει για το βιβλίο της με τη Μαρίνα Αρετάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο τέλος η Αγγέλα Γιώτη και η Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου θα διαβάσουν ποιήματα για την Πηνελόπη και δημοτικά τραγούδια με αντίστοιχο θέμα, συνοδευόμενες από την Αγγέλα Καστρινάκη στο φλάουτο.

[2]

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου.

Συνδιοργανώνουν:
Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Όμιλος Όθους Καρπάθου,
Βιβλιοπωλείο Καρπάθου «του Μαλόφτη»,
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Η Αγγέλα Καστρινάκη είναι Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας

Η Μαρίνα Αρετάκη μέλος Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού και η Αγγέλα Γιώτη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου είναι συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά, νέους και ενήλικους και επίτιμη σχολική σύμβουλος.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://cup.gr/book/mila-pinelopi [3]

Ακολουθήστε το event της εκδήλωσης στο facebook: https://fb.me/e/boM5jemTI [4]